Over ons

Hallo,

Wij zijn Betty en Silvy, moeder en dochter afkomstig uit de Antwerpse Kempen. We zijn twee gepassioneerde hobbykoks met een zwak voor lekker eten. Via deze blog willen we jullie heerlijke en vooral makkelijke recepten meegeven voor dagelijkse gerechten. Alles moet snel, makkelijk en leuk zijn en bovenal heel smaakvol! šŸ™‚

Wie is Silvy?

Silvy: ā€œHallo, ik ben de dochter van Betty, en woon in Antwerpen.

Ik ben op mijn 8 jaar beginnen koken, toen mijn mama (Betty) zwanger was van mijn broertje. Koken is voor mij ontspanning en goed eten maakt me intens gelukkig. Ik kook het liefst voor familie en vrienden maar moet vaak alleen voor mezelf koken. Het is een echte uitdaging om elke dag gezonde en gevarieerde kost op tafel te zetten voor maar 1 persoon. Ik ben enorm nieuwsgierig naar de buitenlandse keuken en experimenteer graag met nieuwe smaken en ingrediƫnten. Gelukkig biedt Antwerpen enorm veel winkels met ingrediƫnten uit alle windstreken.

De gerechten op Zomaar Lekker die je van mij vindt zijn dus meestal voor 1 Ć  twee personen. Ik heb een zwak voor zoet maar ook voor groenten. Vlees kom je bij mij minder tegen. Mijn favoriete item in de keuken is mijn oven en mijn favoriete keuken is de Franse.ā€

Wie is Betty?

Betty: ā€œHallo, ik ben de mama van Silvy, en woon samen met mijn man, zoon en kat in de Antwerpse Kempen.

Al van kinds af was ik geĆÆnteresseerd in koken en alles wat met voeding te maken heeft. Zo houd ik me in mijn vrije tijd ook bezig met het kweken van groenten en fruit. Zowel in mijn eigen tuin als in de eco-demo tuin van Velt in Mol. Mijn recepten zijn vaak seizoens gebonden omdat ik veel werk met wat de tuin op dat moment te bieden heeft.

Ik kook vanuit mijn hart en mijn gevoel. Vooral mijn soepen en stoofpotten zijn erg geliefd.Ā Mijn favoriete item in de keuken is dan ook mijn stoofpot. Hij kan een hele dag staan pruttelen, zodat heel het huis zich vult met de heerlijkste geuren..!

Ik hou het meest van de gewone dagelijkse keuken, puur en met verse producten.”

Over Zomaar Lekker?

Silvy is met de blog begonnen in januari 2013 toen ze op kot zat. In 2017 heeft Betty haar vervoegd.Ā  Op Zomaar Lekker vind je vooral makkelijke, snelle en goedkope recepten, reviews van producten, tips en tricks en (reis)verhalen, ā€¦ We proberen er steeds voor te zorgen dat de recepten zo helder mogelijk worden uitgelegd. Zodat ook iemand die niet dagelijks in de keuken staat, perfect weet hoe hij/zij aan een recept moet beginnen.

Wat is er nog belangrijk?

Wij zijn uiteraard maar een eenvoudige hobbykoks en zeker geen voedingsdeskundigen of chefkoks. Net zo min gebruiken we dure materialen voor de gerechten en het fotograferen van de gerechten. Wat je op deze blog terugvindt is het resultaat van twee amateurs met een passie :).

Groetjes en heel veel kookplezier!

Silvy & Betty