Zwarte linzenpasta met boterbonen

Pasta in verschillende kleuren, wie houdt er niet van? 🙂 Ik had hier per toeval nog een mooi pakje zwarte linzenpasta liggen. Niet gekleurd door inktvisinkt zoals men normaal aan zwarte pasta komt, wel gemaakt van gedroogde gemalen beluga linzen. Dit is dus een glutenvrije linzenpasta! – Je kan de linzenpasta ook vervangen door volkorenpasta 😉 of vervang hem door groene pesto pasta of oranje tomatenpasta! 

Ik let er meestal zelf niet op om zo weinig mogelijk gluten binnen te krijgen, brood is voor mij namelijk godeneten! Toch merk ik dat mijn darmen protesteren en in staking gaan bij een teveel aan wit brood. En geloof me… 4 a 5 dagen zonder naar het toilet te kunnen gaan voor een grote boodschap is niet aangenaam.! Daarom een test: een week zonder brood eten. Pasta is geen brood, ik weet het, maar er zitten wel gluten in en die vermijd ik best zo veel mogelijk deze week. 

Deze linzenpasta kan je kopen in bij de biowinkel, er bestaat ook een variant van rode linzen. 

zwarte linzenpasta met boterbonen

Wat heb je ervoor nodig? (2p)

  • Rode ui
  • 250 zwarte linzenpasta (of andere pasta)
  • 200g verse boterbonen (of snijbonen)
  • 2 teentjes knoflook, geplet en fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 parmezaanworst
  • peper & zout naar smaak
  • 1/2 theelepel sumak
  • 3 zongedroogde tomaten – fijngesneden
  • handjevol verse peterselie
  • knoflooksaus (om te garneren)

Hoe begin je eraan?

  1. Spoel de boontjes en snij het voor- en achterstukje ervan af. Halveer ze en zet aan de kant;
  2. Snipper de ui fijn en stoof deze in 2 eetlepels olijfolie op een middenhoog vuurtje zo’n 2 minuten.
  3. Zet je vuur wat zachter en voeg nu de boontjes toe en de knoflook. Kruid je boontjes meteen met wat zout en peper. Stoof ze mee gaar (zo’n 15 minuten).
  4. Zet ondertussen een pot water op het vuur, breng deze aan de kook.
  5. Wanneer het water kookt voeg je een bouillonblokje toe en kook je de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  6. Wanneer de pasta bijna gaar is, zijn je boontjes ook bijna gaar kan je alvast je parmezaanse worst bakken.
  7. Giet je pasta af wanneer deze gaar is en laat deze nog even uitdampen.
  8. Voeg ondertussen de sumak en fijngesneden gedroogde tomaten toe onder de boontjes. En meng deze nu onder je pasta.
  9. Snij de worst in schijfjes of halve schijfjes, voeg deze toe aan de pasta en garneer met veel verse peterselie en knoflooksaus.

Lekker, gezond en verantwoord. 😉

Silvy

 

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply