Banana pancakes

Je hebt zo van die recepten die al weken, misschien wel maanden op je to-do-lijstje staan maar die je telkens vergeet wanneer je in de keuken duikt. Op mijn lijstje staat o.a. wortelcake, bananabread en banana pancakes. Alle drie zijn het eerder Amerikaanse recepten en voor een goed baksel kan je dus best ook op zoek gaan in de Engelstalige blogs. Het jammere is dat deze blogs vaak cups, teaspoons en tablespoons gebruiken. Zeer specifieke maten die je dan weer moet gaan omzetten naar (kilo)grammen en (mili)liters – je zou voor minder al naar een ander recept gaan zoeken. Toch heb ik, uit pure verveling en omdat ‘den blok’ is begonnen, me gewaagd aan een eerste recept. De overrijpe banaan die nog op de vensterbank lag, gaf de doorslag: vanmiddag eten we banana pancakes!

Je vindt op internet vele verschillende recepten om banana pancakes te maken. Hele eenvoudige met enkel ei en banaan tot de meest uitgebreide recepten voor fijnproevers. Ik zocht naar een recept dat eenvoudig was, met niet te veel ingrediënten en dat de smaak tot z’n recht zou doen komen. Een banana pancake zoals ik hem in mijn hoofd voorstelde.

banana pancakes

 

Met dit receptje kan je 6 tot 8 kleine banana pancakes bakken. Ideaal voor 2 personen.banana pancakes2

Wat heb je nodig?

  • 1/3cup OF 43g bloem
  • 1/2 tspn OF 3g bakpoeder
  • 1/4 tspn OF 1,2g kaneel
  • 1/2 tspn OF 3ml vanille-extract
  • 1 hele rijpe banaan
  • 1 tblspn OF 14g suiker
  • 1/2 cup OF 125ml melk (mag ook amandelmelk/sojamelk/… zijn)
  • zonnebloemolie om te bakken
  • Ahornsiroop
  • zuur fruit (passievruchten, mandarijntjes, …)

 

**Cups en spoons zijn Amerikaanse maten om te koken. Ik heb zelf een setje cups en spoons gekocht bij Dille & Kamille omdat ik graag Amerikaanse recepten uittest. Je kan de verhoudingen ook omrekenen in gram en milliliter maar hou er dan rekening mee dat elke product anders weegt. Een cup bloem weegt namelijk minder dan een cup suiker.

Hoe begin je er aan?

  • Meng de droge ingrediënten in een kom.
  • Prak de banaan met het ei en het vanille-extract in een kom.
  • Voeg de melk toe aan het banaanmengsel en beetje bij beetje de droge elementen zodat je een smeuïg pannenkoekendeeg krijgt.
  • Bak nu de pannenkoeken in een pan op een matig vuurtje met telkens een beetje zonnebloemolie.
  • Serveer met ahornsiroop en wat vers zuur fruit zoals bijvoorbeeld passievrucht.

smakelijk!

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply