Cashew-aardbei energy bites

Na mijn eerst experiment met matcha energy bites ben ik helemaal verkocht. Deze zoete hartige balletjes zijn de ideale snack doorheen de dag: ze zijn gezond, bomvol smaak en je vullen dat kleine gaatje in je maag dat zo nu en dan verschijnt doorheen de dag. Bovendien kan je er eindeloos mee varieëren. Vandaag probeerde ik een variant met cashews en gedroogde aardbeien. Die had ik nog liggen na het bakken van de haverkoekjes met zwart sesamzaad en aardbeien. 🙂

Energy bites met cashews en gedroogde aardbeien

De basis van deze energy bites is simpel: dadels, kokosolie en noten- of kokosmeel. De dadels zorgen voor de zoete, smeuïge toets. Het is daarom belangrijk dat je goede dadels koopt en niet van die goedkope, volledig uitgedroogde exemplaren. Geloof me, die zijn nutteloos in dit recept. Goede, en niet al te dure exemplaren vind je in de plaatselijke Marokkaanse winkel. Geen winkel als deze in de buurt, ga dan op zoek in de supermarkt naar Medjool dadels. Zoals deze of deze.

Het is ook erg belangrijk dat je kokosolie gebruikt en geen andere olie. Kokosolie word namelijk hard bij temperaturen onder de 24°C en zorgt dus bij het opstijven in de koelkast om je balletjes mooi in vorm te houden. 

Wat heb je ervoor nodig?

  • 75g cashewnoten
  • 50g amandelmeel
  • 75g gedroogde aardbeien (kan vervangen worden door cranberries)
  • 10 medjool dadels, ontpit
  • theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel kokosolie
  • snufje zout
  • eventueel: 2 eetlepels cacaopoeder

Hoe begin je eraan?

  1. Hak de cashewnoten fijn in je foodprocessor.
  2. Voeg nu het amandelmeel, de ontpitte dadels, het vanille-extrakt, de kokosolie en het zout toe en maal alle ingrediënten tot een mooie plakkerige, fijen pasta.
  3. Voeg als laatste de gedroogde aardbeien even toe en maal ze maar zorg ervoor dat ze niet helemaal fijn gemalen worden. Het is leuk als er nog grote stukjes aarbei te proeven zijn in de balletjes.
  4. Zet je machine uit en rol balletjes van de plakkerige pasta. Leg ze op een plaat met bakpapier of op een bord.
  5. Rol ze eventueel nog gedeeltelijk door het cacaopoeder vooraleer je ze twee uu laat opstijven in de koelkast.
  6. Bewaar de gekoelde energy bites  in een afgesloten doosje in de koelkast. Ze blijven lange tijd goed.

Smakelijk! 🙂

Silvy

Energy bites met cashewnoten en gedroogde aarbeien

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply