Het zomert volop, en er is nu echt veel werk in onze groenten tuin. Er wordt al volop geoogst, maar ook nog gezaaid en geplant voor het naseizoen. De combinatie van veel zon en op tijd wat water, zorgen voor een mooie rijke oogst dit jaar. Zo heb ik dit jaar enkele prachtige courgette planten in mijn tuin die al lekkere vruchten dragen. Courgettes zijn makkelijke, dankbare planten, die je zelfs in je siertuin kan zetten. Als je ze een goede start geeft met een mooie portie mest en op tijd en stond voorziet van water, stellen ze zelden teleur.
In de keuken kan je er alle kanten mee op: Bakken, stoven, wokken, koken, op de barbecue, de grill, in de oven, ze smaken altijd heerlijk en zijn met oneindig veel te combineren. Omdat de vakantie in het vooruitzicht is, en iedereen nu liever andere dingen doet dan uren in de keuken staan, deel ik met jullie mijn eigen meest eenvoudige, super snelle Courgette roomsoep recept. Ik heb het bedacht 2 jaar geleden toen we op worldkitchenday in de velt tuin voor onze gasten gingen koken. Laat je verrassen door de rijke smaak van dit super eenvoudig soepje!

Wat heb je er voor nodig: (6 pers)
- 1 kg groene courgette
- 1 liter water
- 100ml kookroom
- 2 blokjes kippen bouillon
- peper en zout
- optioneel: enkele takjes peterselie en/of 100 g gerookte zalm voor een feestelijke afwerking.
Heb je een grote courgette, dan weeg je hem gewoon en ga je al de ingrediënten gewoon mee aanpassen: vb 2.7 kg courgette, 2.7 liter water, 270 ml kookroom, 5 bouillon blokjes..
Hoe begin je er aan?
- Was de courgette, verwijder het steeltje en snij de courgette in schijven van ongeveer 1 à 2cm dik.
- Doe de gesneden courgette, samen met het water en de kippen bouillon in een grote kookpot.
- Breng aan de kook en laat 20 min koken.
- Voeg de kookroom toe.
- Mix de soep.
- Kruid bij naar maak met peper en zout.
- Voeg eventueel wat snippers verse peterselie toe en/of snippers gerookte zalm voor een extra feestelijke afwerking