Currynotenmix

Oh boy, ik heb een nieuwe verslaving. Deze currynotenmix is zooooo lekker!!

Enkele weken geleden kreeg ik via mijn werkgever een pakketje thuisgestuurd met allerlei lekkere dingen in. Bier, cava, een lokale limonade en enkele snacks waaronder een “minder lekkere” zelfgemaakte kruidige notenmix van een lokaal zaakje. Het idee was goed: noten met pittig-zoete currykruiden. Maar het kon beter. Tijd om in de keuken te duiken. 😉

Na 3 keer proberen staat het recept op punt en wil ik het graag met jullie delen. Het is heel makkelijk om te maken en verslavend lekker om van te eten. Gelukkig geeft dit recept je een grote pot vol currynotenmix, dus kom je enkele dagen toe. Of deel het uit als een zelfgemaakt cadeautje voor vrienden of familie.

Currynotenmix
Currynotenmix

Wat heb je ervoor nodig?

  • 200g cashewnoten
  • 80g kokosschilfers
  • 100g pompoenpitten
  • 40g zonnebloempitten
  • 30g sesamzaad
  • 2 el rode curry pasta
  • 1 el hoisinsaus
  • 1,5 el kokosolie
  • 2 el honing, mag zelfs wat meer zijn
  • sesamolie (optioneel)
  • 1/2 tl zout
  • 1,5 tl currypoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • snufje nootmuskaat
  • chilli naar smaak
  • zwarte peper naar smaak

Hoe begin je eraan?

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Rooster de cashewnoten 10 a 15 minuten op een bakplaat met bakpapier tot ze lichtjes goudbruin beginnen te zien. (als ze klaar zijn, zet je ze even apart. De oven laat je opstaan.)
  3. Meng ondertussen in een kookpot de kokosolie, currypasta, hoisinsaus en kruiden. Wacht nog even met het chilipoeder en de honing. Kies een voldoende grote kookpot waar alle ingrediënten in kunnen dadelijk.
  4. Zet je kookpot op een middelmatig vuur en verwarm de kruidenmengeling onder voortdurend zachtjes roeren tot ze begint te pruttelen.
  5. Zet het vuur laag en voeg de honing toe. Kruid daarna beetje bij beetje af met chilipoeder. Proef zelf hoe pikant jij de kruidenmix wil hebben. Eventueel kan je ook wat meer van andere kruiden toevoegen. Voeg als laatste een mini likje sesamolie toe (optioneel).
  6. Roer de cashewnoten door de currypasta en daarna de noten, zaden en kokosschilfers.
  7. Stort de noten-pittenmengeling uit op je bakplaat met bakpapieren, verspreid met een lepel en zet de plaat in de oven.
  8. Bak 10 minuten, roer daarna eens met een lepel.
  9. Bak 5 minuten en roer nog eens. Herhaal deze stap 2 a 3 keer tot de noten mooi bruin zijn en de pompoenpitten zijn beginnen poffen.
  10. Haal de notenmix uit de oven en laat volledig afkoelen op de bakplaat.
Currynotenmix how-to
Currynotenmix how-to
Currynotenmix
Currynotenmix

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.