De laatste tijd probeer ik meer en meer vegan te eten: het zou gezonder zijn voor ons lichaam. Blijkbaar zijn wij mensen geen omnivoren, dat is iets dat we onszelf maar hebben wijsgemaakt zegt de documentaire What the health! Ik geloof er ergens wel in, dat we geen vlees of andere dierlijke producten nodig hebben. En zeker niet zoals die vandaag de dag geproduceerd worden. Al kan ik ook wel écht genieten van mijn kommetje Griekse yoghurt ‘s ochtends of een eitje van onze eigen kippen uit de tuin. (Die we supergoed verzorgen trouwens, en veel liefde en groentjes geven!!) Ik zou echt niet alles kunnen laten, maar geloof wel dat bewust eten al een groot verschil kan maken.
Om jullie te laten proeven dat veganbaksels ook écht lekker kunnen zijn, wil ik jullie het recept meegeven voor deze fantastische chocoladecake. Hij is ongeloofelijk “vol van chocolade”, vochtig vanbinnen, zoet, zacht en hij smelt op je tong. Ik ben er helemaal weg van! Hopelijk jullie ook 🙂

Wat heb je ervoor nodig?
- 3 grote overrijpe bananen met veel bruine spikkels
- 1/2 theelepel limoen
- 60g kokosolie
- 70g kokosbloesemsuiker (of fijne bruine rietsuiker)
- 220ml amandelmelk
- 40g ongezoet cacao poeder
- 160g zelfrijzende bloem
- snuifje zout
- handjevol chocolade druppels
- handjevol gedroogde mango
Hoe begin je eraan?
- Neem een kommetje en laat daarin de gedroogde mango 40minuten weken.
- Verwarm je oven voor op 175°C.
- Neem een langwerpig bakblik en bekleed dit met bakpapier.
- Plet in een diep bord de rijpe bananen met de limoen tot een fruitpapje.
- Roer hierbij de kokosolie: kokosolie koop je vaak in vaste vorm. Zet even je pot in de microgolf op een middelhoog wattage om de olie vloeibaar te maken.
- En voeg nu ook de kokosbloesemsuiker en de amandelmelk toe.
- In een mengkom mix je nu de droge elementen: zelfrijzende bloem, zout en cacaopoeder.
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge elementen en roer goed met een garde tot je een mooi egaal deeg verkrijgt.
- Roer als laatste een half handjevol chocoladedruppels bij onder het deeg.
- Nu je gedroogde mango ondertussen wel zacht is, giet je het water weg en dep je de mango droog met keukenpapier.
- Stort het bananendeeg uit in de bakvorm en duw er de stukjes gedroogde mango in.
- Werk de chocoladecake af met de resterende chocoladedruppels en zet voor 50min in de oven.
Laat de chocoladecake afkoelen wanneer de 50min om zijn. Normaalgezien zal de cake vanbinnen nog lekker smeuiig zijn. Erg lekker dus vooral wanneer hij nog lauwwarm is 😉
Geniet ervan!
Silvy