Matcha latté – supersimpel

Gezond leven. We willen het allemaal maar meestal komt er vooral heel veel gedoe bij als het op eten aankomt. Je moet speciale apparatuur kopen bv een slowjuicer want een blender of sapcentrifuge zijn niet goed genoeg, (tenzij je natuurlijk een vacuumblender van 400 euro koopt). Je moet speciale technieken kennen, producten van alleen maar de allerhoogste kwaliteit enz… eigenlijk geraken we hier alleen maar door gedemotiveerd. Waardoor we opnieuw grijpen naar die voorgeprepareerde supermarktproducten. Ja… been there done that. Maar eigenlijk moet je het jezelf helemaal niet zo moeilijk maken.

Neem nu een zalige matcha latté. Je hebt helemaal niet zo’n Japans kitje nodig met zo’n speciale borstel, echt porseleinen kommetje en een melkschuimer nodig! Ik maakte dit zalig ochtenddrankje gewoon in een pannetje op het vuur en met een mini-garde. Ja zo’n ding van 60 cent. En je matcha die kan je kopen in de natuurwinkel of in de plaatselijke chinese winkel. Als je onzeker bent over welke variant je moet kopen, vraag dan even hulp aan de man/vrouw in de zaak. Let er gewoon op dat je matcha koopt om te drinken, sommige variaties zijn vooral om te bakken en die kwaliteit daarvan is echt wel wat minder.

matcha latte
matcha latte-3

Wat heb je ervoor nodig? (1p)

 • kop (half)volle melk of plantaardige melk
 • theelepel vanille-extract
 • 1 of 2 theelepels witte basterdsuiker
 • 2 eetlepels matchapoeder
 • klein zeefje
 • warm water
 • pannetje
 • mini garde

*Witte basterdsuiker is veel zachter dan gewone suiker uit een pakje. Dit is geen speciaal product ofzo hoor. Je kan het gewoon in de AH vinden 😉

Hoe begin je eraan?

 1. Maak een klein beetje water warm in je waterkoker.
 2. Doe in een pannetje de inhoud van jou kop met melk samen met de suiker en de vanille-extract op een middelhoog vuur.
 3. Roer regelmatig intens met een garde door je pan zodat de melk niet gaat aanbranden, tot de melk in de pan gaat stomen. (Het roeren met je garde zorgt er tevens voor dat je al wat melkschuim gaat maken.) Zet het vur uit.
 4. Haal je matchapoeder door het zeef je en doe het in je kop samen met een klein beetje kokend water. Roer met een garde tot er een dik groen papje ontstaat.
 5. Voeg nu de warme melk bij je matcha en geniet van dit dampende kopje geluk.

🙂

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.