Eiersalade met spek en pompoen

Zondag. Heerlijk. Niks doen.

Op deze zondag gun ik mezelf echt rust. Ik voel dat ik nood heb aan gewoon wat hangen, aan comfort, lekker eten en warmte. Op dit moment is het buiten echt guur weer. Het regen en het is koud. Een combinatie waar ik niet van hou, dus blijf ik gezellig binnen. Al moet ik dadelijk toch eventjes naar buiten. Er komt een tuinaannemer langs om eens te kijken naar hoe ik mijn mini-tuin kan omtoveren tot een moestuin.

Op dit moment is de “moestuin” nog een ruig vierkant grasveldje. Maar in mijn hoofd zijn de planten al weelderig aan het groeien. Ik beeld me in waar ik bloemen zet en waar de gewassen komen. Hoe het voelt om aan de tuintafel onder de parasol te genieten van een drankje of om op m’n knieën in de avondzon op m’n dooie gemak onkruid te wieden.

Dromen is leuk. Zeker op een gure zondag.

Over het recept: dit recept is gemaakt met restjes geroosterde pompoen die nog in de koelkast lagen. Heb je geen pompoen? Dan kan je die vervangen door iets van andere groente dat je in huis hebt: paprika, broccoli, bloemkool, wortel, erwt, …

Wat heb je ervoor nodig?

  • +/- 50g gegaarde groente in mini stukjes
  • 50g gebakken spekblokjes
  • 2 hardgekookte eieren
  • bieslook / peterselie / lente uit / kervel
  • peper & zout (eventueel wat andere kruiden die je lekker vindt vb: rozemarijn)
  • 1 el mayonnaise OF Griekse yoghurt

Hoe begin je eraan?

  1. Bereid je ingrediënten voor: eieren hard koken (+/- 8min), spek krokant bakken, groenten en kruiden snijden.
  2. Pel de eieren en prak ze fijn met een vork.
  3. Meng ze in een potje samen met het spek, de groenteblokjes, kruiden, de mayonnaise en een eetlepel water. (Ik gebruik water om minder mayo te moeten gebruiken. En het zorgt ervoor da je salade ook lekker smeuïg wordt.)
  4. Kruid af met peper en zout en eventueel nog een ander kruid dat je lekker vindt. Kruid beetje per beetje bij en blijf proeven tot jij je salade lekker vindt.
Summary
Recipe Name
Eiersalade met spek en pompoen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.