Erwtensoep met truffelolie

Oh my god ik heb mijn eerste echte Staub-pot gekregen voor mijn verjaardag. Staub kan je wat vergelijken met Le Creuset: gietijzeren kookpotten in alle kleuren van de regenboog. Degelijk materiaal dat een heel leven mee kan, ja, zo’n pot! Ik kon niet wachten om hem uit testen en aangezien ik mezelf heb opgelegd om vanaf deze week opnieuw gezond te leven is het eerste gerecht een gezonde groene soep geworden met restjes uit de diepvries en finishing touch van truffelolie uit KroatiĆ«.

erwtensoep met truffelolie

Wat heb je er voor nodig?

  • 1 middelgrote kruimelaardappeltruffelolie
  • 1 grote ui
  • 1 grot preistengel
  • 1 liter water
  • 250g diepvrieserwtjes
  • zwarte peper en zout
  • 8 steeltjes verse thijm
  • 1 eetlepel truffelolie
  • 1 eetlepel boter
  • blokje groentebouillon
  • staafmixer

Hoe begin je er aan?

  1. Schil de aardappel, snijd deze in blokjes en spoel het zetmeel ervan af onder de kraan.
  2. Snijdt de ui en prei in stukjes.
  3. Stoof de ui samen met de prei met de eetlepel boter op een middelmatig vuurtje tot de ui glazig wordt en de prei zacht begint te worden.
  4. Voeg nu de aardappeltjes toe, samen met het water, de verse thijm en het blokje groentebouillon.
  5. Breng het water aan de kook en laat zo’n 10 minuten koken.
  6. Check of de aardappelen zacht geworden zijn en zet hierna het vuur af. Laat anders je water nog even doorkoken.
  7. Zet ondertussen een tweede pot met water en wat zout op het vuur en breng aan de kook.
  8. Voeg waneer het water kookt de diepvrieserwtjes toe, breng opnieuw aan de kook en laat 5 minuten koken.
  9. Giet de erwtjes af en laat ze schrikken onder ijskoud water. Dit zorgt ervoor dat de erwtjes hun mooie groene kleur behouden.
  10. Voeg nu de erwtjes toe aan je andere pot met water en groenten en haal alle takjes verse thijm er uit. (Het is niet erg als er nog blaadjes in blijven zitten, die mixen we dadelijk kapot.)
  11. Tijd om de soep te mixen, tot alle stukjes kapotgemixed zijn.
  12. (Je kan eventueel de soep ook nog eens zeven om zeker geen brokjes meer in je soep te hebben, maar dat heb ik niet gedaan.)
  13. Voeg nu nog een lekkere eetlepel truffelolie toe en roer deze door de soep, dien op!

Smakelijk!

SaveSaveSaveSaveSaveSave

Misschien vind je dit ook leuk?