Niets zegt zoveel als “tijd voor een feestje” als felgekleurde confetti! Of in dit geval, gekleurde suikerparels of gekleurde hagelslag. Versier daarmee deze krokante sinaasappelkoekjes en je gasten krijgen à la minute een glimlach op hun gezicht. Deze koekjes zijn leuk om te maken voor het driekoningenfeest, komen in jou regio de kinderen ook aan de deur zingen? 🙂
!! Let op: dit deeg moet een nachtje rusten in de koelkast !!

Wat heb je ervoor nodig?
- 255g patisserie bloem
- 1/2 tl baking soda
- 1/2 tl zout
- 170g ongezouten boter op kamertemperatuur
- Zeste van 1 appelsien
- 215g suiker
- 60g poedersuiker
- 60ml zonnebloemolie
- 1 ei
- 1 tl vanille-extract
- 1 cup regenbooghagelslag of -suikerbolletjes
Hoe begin je eraan?
- Begin met de droge ingrediënten met elkaar te mixen: bloem, baking soda en zout.
- Meng in een andere kom de natte ingrediënten zo’n 3min tot een homogeen mengsel. De boter op kamertemperatuur, zonnebloemolie, suiker en poedersuiker.
- Meng de droge met de natte ingrediënten en voeg het ei, vanille-extract en de sinaasappelzeste toe.
- Bedenk met plastiekfolie en zet een nachtje in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 170°C en zet een klein kommetje klaar met de gekleurde hagelslag of suikerbolletjes. Bekleed ook alvast een bakplaat met bakpapier.
- Schep met een koffielepel balletjes deeg uit de kom, rol ze lichtjes (het deeg is erg zacht) en rol ze door de gekleurde hagelslag. Leg ze op de bakplaat met minstens 5cm tussen elk koekje.
- Bak de koekjes zo’n 10 tot 15 min tot ze goudbruin beginnen te zien aan de randen. Ze mogen in het midden nog licht zijn. De koekjes harden toch nog uit eens ze uit de oven komen.
- Laat ze afkoelen op een rooster en serveer!
De koekjes blijven zeker 5 dagen lekker krokant in een blikken doos.
Gelukkig nieuwjaar!
Silvy