Ben jij er wel eens op gewezen door je vrienden of familie dat je “iets” altijd hetzelfde doet of op dezelfde manier zegt? Een soort van tic… iets onbewust. Of noem het een gewoonte, dat klinkt mooier. Zo hebben mijn collega’s op het werk me al regelmatig gewezen op het feit dat ik bijna overal kaas bij doe. Geen recept is af zonder kaas! En ook hier weer besefte ik vandaag. Terwijl deze heerlijke komkommersalade ook geweldig lekker zou zijn zonder. 🙂
Ik maakte deze kom het afgelopen weekend voor het verjaardagsfeest van mijn lief, jaja 33, wat een oud ventje 😉 . Hij wil me maar niet geloven dat ik al wat grijze haren heb gespot! Het werd een zeer gezellig feestje: voor hem om bij zijn familie en vrienden te zijn, voor mij om mij uit te leven in de keuken en wat te experimenteren. Ik hoop dat dit receptje je wat aanspreekt, met of zonder kaas.
Wat heb je ervoor nodig?
- 3 komkommers
- 2 rode uien
- 1 plantje verse dille
- 2 tenen knoflook
- 3el olijfolie extra vierge
- 2el vers limoensap
- 2el zure room
- 4el griekse yoghurt
- 200g gepelde hazelnoten
- 1 pakje fetakaas
- Â peper & zout naar smaak
Hoe begin je eraan?
- Schil de komkommers en snij ze in schijfjes, leg ze in een grote kom.
- Pel de uien, snipper ze heel fijn en voeg ze toe aan de komkommers.
- Pel de knoflook, plet de teentjes onder je mes om ze daarna fijn te hakken.
- Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag onder voordurend roeren, op een hoog vuur tot ze lichtjes bruin beginnen zien. Zet ze aan de kant.
- Knip je plantje verse dille kaal en hak de dille fijn.
- In een kommetje meng je met een vork de olijfolie met het limoensap. Daarna voeg je de zure room toe, de griekse yoghurt, de fijngehakte knoflook en kruid je dressing af met peper en zout.
- Meng je dressing met de komkommer en rode uien.
- Werk af met verbrokkelde fetakaas en de geroosterde nootjes.
- Zet de kom nog minstens een uur in de koelkast zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
Smakelijk!
Silvy