Fusilli met kaassaus en Broccoli

Soms heb je van die recepten die gewoon ontstaan door een bepaalde gelegenheid. Dit is er een van:  Lang geleden, waren we met een groep van Pasar op camping in Frankrijk. Omdat samen tafelen altijd een fijn gebeuren is, had de groepsleiding een leuk concept bedacht. We hielden een pasta-avond. Iedereen moest een pastasaus bedenken en bereiden in de dubbel hoeveelheid van wat nodig was voor zijn gezin. Ik heb toen als variatie op een macaroni met ham en kaas, deze pasta: Fusilli met kaassaus en Broccoli bedacht.

Tafels werden tegen elkaar geschoven tot een lange feesttafel. De 25 potten met pastasaus werden bij elkaar gezet en iedereen kon van elkaars saus proeven. Begeleid door een goede fles wijn werd het een fijn eetfestijn.

Wat heb je ervoor nodig?

  • 1 Lhalfvolle melk
  • 1 broccoli gewassen en in kleine roosjes verdeeld
  • 300g gekookte hesp in stukjes gesneden
  • 250 g geraspte belegen/oude kaas TIP: vers geraspte kaas lost altijd heb beste op in je saus
  • 5 eetlepels maizena
  • 500 g fusilli
  • 1 bouillon blokje
  • peper, muskaatnoot, zout

Hoe begin je eraan?streaming movie Spider-Man: Homecoming 2017

  1. Zet een kleine kookpot met de broccoli en 1 liter water op je vuur, voeg zodra het water kookt het zout toe en kook daarin je broccoli roosjes gaar (ongeveer 6 minuten).
  2. Neem een grote kookpan en breng hierin 5 liter water aan de kook met het bouillonblokje
  3. Neem een grote koffietas en meng daarin 100ml melk en de maizena met een vork. Los de maizena op in de melk, zet aan de kant.
  4. De overige melk giet je in een middelgrote kookpot met een dikke bodem, zet ook deze voorlopig aan de kant.
  5. Als het water van de pasta kookt, voeg  je de fusilli en wat zout toe. Kijk voor de gaartijd van de pasta op de verpakking en roer regelmatig.
  6. Als je broccoli roosjes gaar zijn, dan giet je ze af en laat je ze uitdampen..
  7. Zet nu alles voor je saus klaar: de hesp, de opgeloste maizena, de gemalen kaas, de uitgedampte broccoli, de kruiden, iets om te roeren en een lepeltje om te proeven.
  8. Breng je melk aan de kook. Zet het vuur zachter en voeg onder voortdurend roeren de maizena oplossing toe, tot je een voor jou gewenste dikte hebt voor je saus. Blijf goed roeren en voeg vervolgens de hesp, de gemalen kaas en de broccoli toe.
    • Let op: melk kookt snel over en een kaassaus brandt rap aan!
  9. Draai je vuur uit. Nu gaan we kruiden met peper, nootmuskaat en zout.
  10. Giet je fusilli af wanneer deze gaar is en laat even uitlekken.
  11. Verdeel nu de pasta over de borden, en serveer met de saus.

Smakelijk!

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply