Weet je wat ik echt geweldig vind aan de feestdagen? De dagen na de feestdagen wanneer veel voedingswaren in de supermarkten aan spotprijzen verkocht worden. Zo kocht ik vandaag in de supermarkt 3 bakjes kastanjechampignons, 1kg gemengd gehakt en schattige mini banaantjes aan -50%! Ik hou wel van die gele kortingsstickers! 😀 Ik hou bovendien ook enorm van makkelijke en goedkope receptjes, maar dat wist je misschien al wel.
De minibanaantjes die ik kocht, vind je normaal niet snel in de doorsnee supermarkt. Je moet daarvoor  eerder naar de Aziatische winkeltjes. Ik heb ze vandaag in een opwelling meegenomen uit nieuwsgierigheid naar hoe ze zouden smaken. Deze kleinere bananen zijn veel steviger van textuur dan de gewone grote bananen die wij kennen. Ze smaken ook iets minder zoet.  Het is ook deze soort die vaak wordt gebruikt in de (hoofd)gerechten van de Aziatische keuken. Je kan ze makkelijk bakken, frituren en braden zonder dat ze meteen uit elkaar vallen. Ideaal voor dit recept dus!

Wat heb je er voor nodig?
- 4 kleine bakbanaantjes
- 1el boter
- 1el honing
- 1tl kaneel
Hoe begin je eraan?
- Schil de banaan en snij in plakjes van ongeveer 1cm dik.
- Laat de boter smelten in een pan met anti-aanbaklaag, samen met de honing en de kaneel op een middelhoog vuurtje.
- Meng de drie ingrediënten met elkaar door de pan rond te draaien boven het vuur.
- Bak de plakjes banaan in het zoete mengsel tot ze goudbruin zijn, draai om en bak ook de andere kant goudbruin.
- Serveer warm, al dan niet met een bolletje vanille-ijs of bij een pannenkoek.
Liefs,
Silvy
