Gekke producten in Thailand: drankjes

Zoals ik in mijn vorige post over gekke producten in Thailand al vertelde, vind ik het echt fantastisch om door de Thaise supermarkten te slenteren. De manier waarop bijvoorbeeld de versproducten daar uitgestald staan en het aanbod van producten in de rekken fascineert me. In deze korte post toon ik je graag wat je zoal van gekke drankjes kan vinden in de Thaise supermarkt.

FRISDRANK

Het aanbod aan gekke frisdranksmaken had ik eigenlijk groter verwacht. Misschien dat ik eerder naar Japan of China zal moeten gaan om die te kunnen proeven. Toch vond ik dat bijvoorbeeld de Fanta er wel heel vreemd uitzag in Thailand. De sinaasappelfanta was diep oranje en dan werden er ook nog twee andere vreemde smaken verkocht. Kijk ook trouwens ook even naar het Fantastische logo van Fanta in het Thais. šŸ˜€

Fanta
Fanta met aardbei, feloranje sinaasappel, tropical

Gekke biertjes van over de hele wereld waren er ook in overvloed. Thaise mensen drinken graag bier. Dit espressobier komt niet uit Thailand, wel uit Japan. Ik vond het het wel waard om het te tonen. Ben jij dit al eens tegengekomen in het buitenland? Laat me dan weten hoe het smaak!

Bangkok juli-22
espressobier uit Japan

Nog meer gekke drankjes die de Thaise mensen tussendoor drinken zijn deze:

drankjes
Tamarind drink en Jelly grass drink

Tamarind is een bruine, soort van uitgedroogde boon met een zurige smaak die veel in de Aziatische keuken gebruikt wordt. Ā Grass Jelly zijn een soort van gelei-achtige blokjes gemaakt van een geconcentreerd kruidenplantextract. De gelei smaakt dus kruidig, een beetje bitter en doet blijkbaar wat denken aan thee. De blokjes Grass Jelly worden gewoon zo als snack gegeten of – zoals hier – gedronken in een soort van melkdrankje.

FRUITSAPJES

In Thailand worden heel veel fruitsapjes gedronken. Op alle hoeken van de straaten stonden wel kraampjes waar je verse fruitshakes (gemixt fruit met ijs) kon kopen of versgeperste sapjes voor 0,50 euro. Je kon er sinaasappelsap, granaatappelsap, passievruchtensap, suikerrietsap, jonge kokosmelk, … krijgen. Die verse sapjes vond je niet in de supermarkt. Ik vond wel deze leuke brikjes šŸ™‚

fruitsapjes
Gekke fruitsapjes: aardbeisap, guavesap, mulberrysap en mangosap

Wat ik ook gek vond, was dat ze in de supermarkt veel groentesapjes in brik verkochten. Al viel de concentratie groentensap wel tegen als je de ingrediƫntenlijst bekeek. De groentensapjes zaten vaak vol met vruchtensap zoals druivensap of sinaasappelsap.

groentensap
broccolisap, wortelsap en rode bietensap

Benieuwd naar nog meer gekke producten uit Thailand? Ontdek ook:

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.