Gekonfijte knoflook

Een heerlijk receptje in de olijfolie: gekonfijte knoflook. Deze week hadden we een barbecue, en je kent dat wel: iedereen brengt dan vanalles mee zonder dat er echt goed is afgesproken. Wij zijn dus naar de Colruyt geweest voor vlees, groenten en netje knoflook. Want je weet natuurlijk nooit of de gastvrouw dat wel in huis heeft. Beter het zekere voor het onzekere nemen. Maar dan zit je daar, na die barbecue, met 6 bollen knoflook, terwijl je er zelf thuis ook nog had liggen. Wel.. maak er eens gekonfijte knoflook van!

Gekonfijte knoflook dat zijn lookteentjes die je drie kwartier laat sudderen in olijfolie waardoor ze heerlijk zacht worden. Niet alleen van structuur, ook van smaak! Je kan gekonfijte knoflook zo in je mond steken. Het is echt heerlijk in salades, op toastjes, in pastagerechten of om er dips mee te maken.Β 

Knoflook
Knoflook
Gekonfijte look
Gekonfijte look
Gekonfijte look
Gekonfijte look

Wat heb je ervoor nodig?

  • teentjes knoflook
  • olijfolie
  • verse gewassen kruiden zoals tijm, rozemarijn, gedroogde pepers, …
  • snuf zout

Hoe begin je eraan?

  1. Pel alle knoflookteentjes en doe ze in een pannetje samen met de kruiden.
  2. Zet de knoflook en kruiden onder met olijfolie.
  3. Breng de inhoud zachtjes aan de kook en laat het 40 a 50 minuten heel zachtjes verder pruttelen. De knoflookteentjes zullen stilaan verkleuren en goudbruinig worden. Zorg er gewoon voor dat ze niet te donker worden.
  4. Laat de knoflook en olie afkoelen en doe deze in een gesterriliseerde post die je goed kan dichten. Bewaar op het aanrecht of in de koelkast max. 1 maand.

Liefs,

Silvy

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.