Heerlijke aardappelsalade

De temperatuur vertelt ons dat de zomer begonnen is. Dat wil zeggen: slaatjes tijd! Wat daarbij zeker niet mag ontbreken is een frisse, verse aardappelsalade.  Als ik in de zomer aardappelen klaarmaak, kook ik vaak een kilootje extra voor een aardappelsalade. zo heb ik altijd iets voedzaam en fris klaarstaan voor een hongertje, een snelle lunch of een onverwachte bbq.

Hoe verleidelijk het soms ook is, als het over aardappelsalade gaat, is het echt de moeite om niet voor het kant-en-klare assortiment te kiezen. Want deze zijn vooral heel rijk aan mayonaise. Een goede aardappelsalade mag niet te vettig zijn, daarom raad ik aan om een light mayonaise te gebruiken (of mayonaise in combinatie met Griekse yoghurt). Zelf neem ik altijd de light mayonaisevariant van Aldi. Niet omwille van zijn prijs, wel omwille van zijn smaak en textuur. Voor de peterselie gebruik ik enkel verse, jonge, frisse takjes. Die zijn zacht, nog niet te uitgesproken van smaak en mooi frisgroen (het oog wil natuurlijk ook wat). Maar het allerbelangrijkst is dat je bloemige aardappelen gebruikt, omdat je salade dan een mooier geheel wordt. Dat klinkt misschien gek, maar bloemige aardappelen nemen veel beter de smaken van je salade op. Het zijn net sponzen. Probeer het maar eens, je zal nadien niet meer anders willen. 🙂

aardappelsalade
aardappelsalade

Wat heb je er voor nodig? (4 tot 6 personen)

  • 1kg kruimige (bloemige) aardappelen
  • enkele takjes verse peterselie
  • 1 grote rode ui
  • 3 à 4 eetlepels light mayonaise
  • zout en peper

Hoe begin ik eraan?

  1. Schil de aardappelen, spoel ze en snij ze in blokjes van ongeveer 2cm. Breng een pot met water aan de kook. Voeg de aardappelen samen met een een theelepel zout toe en laat 12 min koken. Daarna afgieten en tot op kamertemperatuur laten afkoelen.
  2. Schil en snij ondertussen de rode ui heel fijn.
  3. Snipper de peterselie fijn. (ongeveer 2 eetlepels)
  4. Als de aardappelen op kamertemperatuur zijn, mag de ui, peterselie, mayonaise het zout en peper er bij.
  5. Schep alles voorzichtig onder elkaar, en proef. Kruid bij indien nodig.
  6. Zet in de koelkast om verder af te koelen.

TIP: de volgende dag is je aardappelsalade nog lekkerder! Maak hem dus gerust de avond vantevoren.

Smakelijk! 🙂

Betty

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.