Dampende shiitake noodle bowl met gerookte kip

Omwille van de vele “ooh’s” en “hmmm’s” als reactie op mijn foto van deze dampende shiitake noodle bowl, plaats ik met plezier dit receptje op de blog. Het is een gerecht waar je weinig verkeerd mee kan doen, je gasten kan doen opkijken en waarvoor je slechts (max!) 20min nodig hebt om het op tafel te zetten. Reken daarbij dat dit recept ook nog eens gezond is en je snapt meteen dat dit een instant succesverhaal is 🙂 .

Shiitake noodle bowl met gerookte kip en baby paksoi

Wat heb je ervoor nodig? (2p.)

  • 750ml water
  • 3 Knorr Shiitake bouillonblokjes (uit de Aziatische winkel of hier of paddenstoelenbouillon)
  • Japanse udon noodles
  • handjevol verse koriander
  • 1 gerookte kipfilet
  • 2 baby paksoi’s
  • 100g sojascheuten
  • 100g shiitake paddenstoelen
  • handjevol sojabonen of edamame
  • 1/2 limoen voor twee pers.

(Je kan alle ingrediënten voor dit gerecht vinden bij Albert Heijn.)

Hoe begin je eraan?

  • Zet een klein pannetje op het vuur waarin je het water met de bouillon aan de kook brengt.
  • Bereid nu je aandere ingrediënten:
    • snij het kontje van de paksoi en snij in grove stukken.
    • Hak de koriander grof
    • Snijd de grotere shiitakes doormidden
    • Snijd de gerookte kipfilet in schijfjes
  • Als het water kookt, voeg je de noodles toe en bereid je ze tot in de helft van hun gaartijd.
  • Haal de noodles uit het water met een schepje en verdeel ze over twee grote kommen.
  • Verdeel wat paddenstoellenbouillon over de kommen tot de noodles onder water staan.
  • Verdeel nu de overige ingrediënten over de twee kommmen behalve de koriander.
  • Giet de rest van de bouillon bij in de kommen tot ze mooi gevuld zijn en serveer se met een mooie toef koriander en 1/4 limoen per.

Slurpen maar! 🙂

Silvy

 

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply