Kaneelmuffins

Ik heb deze week redelijk wat muffins uitgedeeld, ik was in een goede bui. Er is niet veel dat me vrolijker maakt dan andere mensen gelukkig te maken met mijn zelfgemaakte baksels. Deze week eentje dat ik eerder al eens had gemaakt ter experiment en dat ongelooflijk lekker bleek te zijn. (Velen onder hen vroegen naar het recept, bij deze staat het online). Het recept komt van de blog “Lekker en simpel” waar ik bij de commentaren onderaan het recept las dat de cakejes bij iemand mislukt waren. Omdat ik dit ├ęcht niet kon geloven heb ik het zelf maar eens uitgeprobeerd.

kaneelmuffin

Nota: Op de blog wordt de muffin gemaakt met gewone bloem en bakpoeder. Ik koos er echter voor om zelfrijzende bloem te gebruiken. Op die manier is de verhouding bloem-bakpoeder automatisch juist.

Wat heb je nodig?

  • 90 gram zachte boter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 0,5 theelepel kaneelpoeder
  • 1 ei
  • 1 eetlepel honing
  • 200 gram zelfrijzende bloem
  • mespuntje zout
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 150 ml melk

Hoe begin je er aan?

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Vet daarna een 6 muffinvormen in. Klop de boter met de basterdsuiker tot een licht mengsel.
  2. Klop in een beker een ei licht op.
  3. Voeg het eimengsel beetje bij beetje bij de boter en suiker. Meng dit goed door elkaar.
  4. In een andere grote kom meng je de bloem met een mespuntje zout en nootmuskaat door elkaar.
  5. Voeg dan het botermengsel en de melk toe. Meng alles goed met een spatel door elkaar totdat je een dik beslag hebt.
  6. Verdeel het beslag over de 6 muffinsvormpjes en zet deze in de oven voor ongeveer 20 minuten totdat ze lichtbruin en een beetje stevig aanvoelen.
  7. Als de muffins klaar zijn, laat je deze een beetje afkoelen.
  8. Ondertussen smelt je wat boter samen met de honing en smeer je dit over de muffins heen.
  9. Strooi hier overheen wat kaneel en suiker en smullen maar!

Misschien vind je dit ook leuk?

1 Comment

Leave a Reply