Kervelsoep met aardpeer

Nu de dagen terug beginnen te lengen wil ik graag in de tuin aan de slag gaan. Tijdens mijn ronde langs de m² bakken waar ik mijn groeten in kweek, vond ik in een koude bak nog wat kervel die ik in het begin van de herfst had gezaaid.  Hij heeft de koude goed overleefd. Door de frisgroene kleur krijg ik meteen  zin om een lekker soepje te maken. Omdat er anders niets in mijn tuin staat,  gebruik ik ook de aardpeer uit onze Velt-tuin en het groen van winterprei. (Het wit van de prei vries je in en dat kan je vor een volgend recept gebruiken).

Het wordt een gezonde soep, zonder vetstoffen, die je perfect kan eten als je een dieet volgt.  Ik hoop dat jullie net zo van deze Kervelsoep met aardpeer zullen genieten als ik.

Kervelsoep met aardpeer.

Wat heb je er voor nodig? (voor 8personen)

  • 1 bussel kervel, gehakt of een potje diepvrieskervel.
  • het groen van 4 dikke stokken winterprei, in ringen gesneden.
  • 3 uien, in ringen gesneden.
  • 250g aardpeer, geschild en in schijven van 1 cm.
  • 1 kleine aardappel.
  • 2 liter water.
  • 3 el vetarme groentebouillonkruid bv: Tellofix Gold Groentebouillon (verkrijgbaar op de markt).
  • zout en peper.
  • optioneel ter decoratie: croutons van brood en een paar takjes verse kervel.

Hoe begin je eraan?

  1. Neem een grote kookpot, vul hem met 2 liter water en breng die aan de kook. Voeg de groentebouillon toe.
  2. Doe de gesneden prei, aardperen, ui en aardappel toe.
  3. Laat de soep 25 min. zachtjes koken met deksel.
  4. Mix je soep en voeg daarna de gehakte kervel toe en laat nog even doorkoken.
  5. Nu is het tijd om te proeven!
  6. Kruid je soep bij met peper en zout naar smaak.
  7. Optioneel: Werk af in het bord met croutons en enkele takjes verse kervel.

Smakelijk,

Betty

 

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply