Ik ga niet zeggen dat ik het druilerige weer gemist heb, maar toch vind ik de komst van de herfst een aangename afwisseling. Het veranderen van de seizoenen houdt me creatief, maakt me telkens weer nieuwsgierig naar nieuwe smaken en zorgt ervoor dat ik blijf genieten van ingrediënten die ik dacht beu gegeten te zijn. zoals eenvoudige kippenboutjes. Die met de juiste kruiden, in een herfstig maal, plots weer een sterspeler kunnen zijn.

Wat heb je ervoor nodig? (2p)
- 4 gemarineerde kippenbillen
- 0,5 liter kippenbouillon
- 1 gewone ui – gesnipperd
- 2 wortelen – geschild en in schijfjes
- 250g groene boontjes
- 200g parelcouscous (zoals deze van Al’Fez)
- handjevol zwarte ontpitte olijven uit blik (die zijn zacht van smaak)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel boter
- 1 stengel groene selder in blokjes
- 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpasta
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 chilipeper
- snuifje selderijpoeder
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- snuifje kruidnagelpoeder
- snuifje safraanpoeder
- zwarte peper
- zout
- verse krulpeterselie
Hoe begin je eraan?
- Begin met de kippendijen te bakken in de boter in een pot met een dikke bodem op een hoog vuur. Ze mogen wat bruinen. Dit geeft extra smaak aan de kip 😉 Let wel op dat je boter niet verbrandt.
- Haal de kippen uit de pot en zet ze even aan de kant op een bord. Zet het vuur lager, doe de olijfolie bij in de pot en stoof de uien twee minuten. voeg nu de wortelschijfjes, selder, boontjes en de knoflook toe. Laat 5min meestoven.
- Voeg de geconcentreerde tomatenpuree toe en bak deze nog even lichtjes mee vooraleer je de groenten onder water zet met de bouillon.
- Voeg de kruiden, saffraan en de kippenbouten toe, en breng de bouillon aan het pruttelen..
- Breng ondertussen ook een tweede pot met water aan de kook om de couscous te bereiden volgens de verpakking. Denk eraan om samen met de parelcouscous ook voldoende zout toe te voegen aan het water.
- Is de couscous gaar, giet deze dan af en voeg ze toe aan je stoofpotje of serveer beide in warme schaal.
- Dresseer met hele of halve zwarte olijven en verse peterselie.
Geniet! 🙂
Silvy
