Kleurrijk belegd knäckebröt

Ik maakte voor de lunch vandaag een luchtig, gezond en kleurrijk belegd knäckebröt. Kleurrijk, omdat ik het nodig heb in deze koude dagen en gezond omdat mijn lichaam het ook nodig heeft na de voorbije feestdagen. 😀

Wanneer je alleen woont is het best lastig om een combinatie te maken van goedkoop inkopen doen, gezond eten én gevarieerd eten. Geloof me, dat gaat gewoon niet. Je supermarktrekening gaat al snel de hoogte in als je klene verpakkingen moet kopen, want weggooien doen we natuurlijk helemaal niet graag. Het is daarom handig om een resem basics in huis te hebben waarmee je eindeloos (of toch veel) kan variëren. Knäckebröt is bv. zoiets handigs dat je op eender welk moment van de dag kan snacken maar ook kan pimpen tot een volwaardige lunch. 

Voor dit recept gebruikte ik minneola’s. Dit zijn geweldig lekkere zoetzure citrusvruchten die je enkel in de winterperiode kan verkrijgen. Ze lijken op appelsienen maar je herkent ze aan hun uitstekend kontje. Ik vind ze ook veel lekkerder dan appelsienen en gebruik ze in wraps, in ontbijtjes en als ze in promotie staan zelfs om uit te persen!

Knäckebröt met minneola, avocado en rodebiet-falafel

Wat heb je ervoor nodig? (voor 1p – 3 stukken)

 • 1/2 avocado
 • 1 /2 minneola
 • 4 stukken falafel met rode biet
 • 1/2 klein sjalotje
 • verse kaas om te smeren (ik gebruikte die van Madame Loïk)
 • 4 stukken knäckebröt (ik gebruikte deze van Leksands)
 • enkele druppels vinegrette/zoete fruitazijn
 • Eventueel: zwarte peper & zeezout

Hoe begin je eraan?

 1. Besmeer je knäckebröt met verse kaas en kruid eventueel met wat peper en zout.
 2. Halveer je avocado, ga met een lepel rondom de vrucht zodat deze loskomt en snij de vrucht (nog in de schil) met een mesje in plakjes.
 3. Schil of snij de schil van de minneola en snij overlangs in ronde plakjes.
 4. Schil het sjalotje en snij in ronde plakjes.
 5. Neem een stuk knäckebröt en beleg afwisselend met avocado, minneola, wat sjalotjes en 1 stuk falafel dat je in stukjes snijdt.
 6. besprenkel met enkele druppels zoete vinegrette.

Laat het smaken 🙂

Silvy

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.