Kokosijsjes met vers fruit

Wanneer de temperaturen in België boven de 25°C gaan, gaat mijn humeur evenredig de hoogte in. Ik ben gek op warm weer en de sfeer die de late zomeravonden met zich meebrengen. Overdag is het natuurlijk wel afzien op kantoor: mijn bureau staat namelijk gericht op het park waar ik de hele dag door mensen zie genieten van het zonnetje. Nog geen jaar geleden behoorde ik ook tot deze groep: studenten die kon genieten van de zomervakantie. Al is het toch ook wel een fijn gevoel om maandelijks een som geld op je bankrekening te zien verschijnen. Je kan niet alles hebben in het leven zeker…:)

Om mijn “zomergemis” tijdens kantooruren wat te verzachten maakte ik het afgelopen weekend enkele heerlijke vrolijke kokosghurt ijsjes. Kokosghurt is een soort van yoghurt maar zonder melk, gemaakt van kokosroom. Het is volledig veganistisch, lactosevrij, lekker en gezond! Bovendien krijg je er ook een voller gevoel van dan wanneer je een waterijsje eet. Er is geen perfecter tussendoortje!

Wat heb je ervoor nodig? (2 ijsjes)

  • 1 potje Dream Kokosghurt aardbei
  • 50g verse aalbessen of uit de diepvriezer
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • ijsvormpjes + stokjes

Hoe begin je eraan?

  1. Warm de aalbessen 1 minuutje op in de microgolf samen met de vanillesuiker tot je een mooi papje verkrijgt. (Voor diepvries aalbessen reken je best 2 minuten.)
  2. Vul je ijsvormpje onderaan met wat aalbessen, lepel hierop enkele lepels Kokosghurt en werk naar het einde opnieuw af met wat aalbessen. Vul zo je vormpjes.
  3. Plaats ze een uurtje in de diepvriezer: nu kan je het stokje er zonder problemen rechtop inzetten.
  4. Laat de ijsjes nog zo’n 3 uur invriezen vooraleer ze te serveren.

Smakelijk!

Silvy

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.