Lamscouscous met zomergroenten

We zijn ondertussen alweer augustus, het seizoen van de zomergroenten! Paprika’s, courgettes, wortelen, … ze groeien volop in de tuin of je vind ze heel goedkoop bij de groenteboer. Het moment dus om op een avond, samen met je kinderen of partner, gezellig te kokkerellen.

Omdat werkdagen soms druk kunnen zijn, en koken voor velen dan niet hun favoriete bezigheid is, geef ik jullie dit recept: Een gezonde stoofschotel die je makkelijk in grote porties kan maken om daarna in te vriezen. Zo heb je in de toekomst, na je drukke werkdag, snel een gezonde lekkere maaltijd op tafel. Als je s’morgens vertrekt haal je de lamsstoof uit de diepvries, zodat die doorheen de dag kan ontdooien. En na je werk heb je in 10 min eten: stoofschotel opwarmen, couscous koken en klaar!

Het lamsvlees kocht ik via Van De Boer. Een mooi lokaal initiatief in de Kempen dat boeren de kans geeft om hun producten rechtstreeks te verkopen aan de consument. Je kiest de producten van de verschillende bedrijven via de website en alles wordt netjes aan huis geleverd. Ik kan het iedereen aanraden! πŸ™‚

Lamscouscous met zomerse groenten.

Wat het je ervoor nodig? (6pers)

  • 1kg lamsvlees in stukken
  • 500g OxfamΒ couscous
  • 250g courgette
  • 250g wortelen
  • 1 aardappel
  • 2 uien
  • 2 paprika’s
  • Oxfam olijfolie
  • 1 klein potje tomaten puree (70g)
  • 1/2 pakje (=35g) Β Oxfam gele curry pasta
  • 100ml water
  • peper & zout
  • snufje komijnpoeder

Hoe begin je eraan?

  1. Was de groenten.
  2. Pel de ui en snipper hem, schil de wortels en aardappelen en snij ze in blokjes.
  3. Snij de courgette doormidden en verwijder de pitten. Doe hetzerlfde met de paprika en snij beide in blokjes.
  4. Neem een grote pot met dikke bodem en bak het lamsvlees bruin op een middelhoog vuur in een goede scheut olijfolie.
  5. Voeg de ui toe en laat die even meebakken tot hij glazig is.
  6. Voeg dan de tomaten puree en de gele curry pasta toe. Bak dit ook even mee.
  7. Kruid goed met peper, zout en komijnpoeder. Roer om
  8. Voeg 100ml water toe.
  9. Voeg al de zomergroenten bij het vlees, roer goed om.
  10. Laat alles met gesloten deksel op een klein vuurtje 2 uur stoven.
  11. Af en toe omroeren.
  12. Bereid net voor het serveren de couscous zoals aangegeven op de verpakking.
  13. Proef de Lamsschotel en kruid indien nodig bij naar smaak.

Smakelijk eten!

Betty

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.