Mascarpone marmercake

Ken je zo van die momenten waarop je een prachtig recept bent tegengekomen online, je hebt alle ingrediënten in huis, de bereiding loopt vlekkeloos en er hangt een fantastische geur in de keuken en dan… is het resultaat toch niet zoals voorspeld werd. Dat is net wat er gebeurd was met deze cake.

Ik vond het recept voor deze tiramissucake op een Amerikaanse blog, die met Amerikaanse maten werkt enzo, cups, teaspoons en tablespoons jeweetwel. Maten die toch net even compleet verschillen van de onze. Want een teaspoon is dus echt niet de inhoud van een theelepel, laat ik daar even duidelijk in zijn.

Speciaal voor recepten uit “The States” heb ik daarom Amerikaanse maatpannetjes en maatlepels gekocht bij Dille en Kamille. Superhandig zijn die dingen! Al heb ik er soms toch wat vragen bij, aangezien je voor baksels best vrij precies je ingrediënten gewoon moet kunnen weten en deze maten werken op basis van vaste volumes.

Mijn argwaan werd bevestigd en mijn cake viel een beetje te opgeblazen uit langs de ene kant en te vochtig langs de andere kant. Ik heb daarom voor jullie de ingrediëntenlijst van deze heerlijk smakende, smeuïge cake aangepast zodat er bij jullie poging – en mijn volgende want ik ga hem zeker nog een keer maken!- (hopelijk) niets meer fout kan gaan.

Yummy mascarpone chocolate cake

Wat heb je ervoor nodig?

  • 210g patentbloem
  • 225g mascarpone
  • 150g suiker
  • 100ml carnemelk
  • 1tl bakpoeder
  • 1el natriumbicarbonaat
  • 2 middelgrote eieren
  • 2 tl vanille-extract
  • 2el ongezoet cacaopoeder
  • 1el instant espressopoeder
  • 2el warm water
  • snufje zout

Hoe begin je er aan?

  1. Verwarm je oven voor op 180°C.
  2. Meng de bloem, het bakpoeder, het natriumbicarbonaat en zout in een kommetje.
  3. Mix in een grotere kom de mascarpone met de suiker tot deze luchtig wordt. Voeg daarna een voor een de eieren en het vanille-extract toe.
  4. Voeg de helft van de bloemmengeling toe aan de mascarpone, blijf kloppen… voeg al mixend beetje bij beetje de karnemelk toe en op het einde de overschot van de bloemmengeling.
  5. Verdeel je deeg nu in twee en aan het ene deeg voeg je de mengeling van cacaopoeder, espressopoeder en heet water toe.
  6. Neem een cakeblik en vul de ene helft met het vanille deeg en de andere helft met het chocoladedeeg. Je kan dit het makkelijkst doen door het blik een beetje schuin te houden.
  7. Roer nog een paar keer met een lepel door het cakebeslag zodat er een mooi patroon van chocolade en vanilledeeg ontstaat.
  8. Doe de cake in de oven en laat hem 50 minuten bakken op 180°C.

Yummy! (vooral wanneer hij nog warm is 😉 )

Misschien vind je dit ook leuk?

2 Comments

    1. Ja dat was, en is hij ook! Ik heb nog een stukje bewaard om morgen stiekem te smikkelen. Moest je hem maken, laat me zeker weten hoe het ging 🙂

Leave a Reply