Matcha-Pistache energy bites

Wat zijn jouw voornemens voor 2017? De mijne zijn (opnieuw) gezonder eten en meer sporten. Maar net als velen onder jullie snoep ik ongeloofelijk graag! Op kantoor durf ik soms de hele dag door te snacken.. Als je dan een lade vol koeken, chocolade en nootjes onder je bureau hebt staan wordt het nogal snel lastig om je lijn in de juiste breedte te houden.

Wanneer ik op Pinterest op zoek ging naar gezonde snacks kwam ik heel vaak energy bites tegen. Dit zijn snackballetjes gemaakt van noten en gedroogd fruit. Je hebt ze in allerlei smaken en eigenlijk kan je er ook gewoon indraaien wat je lekker vindt. Ik maakte deze met dadels, matchapoeder, walnoten, hazelnoten en pistaches. Echt een aanradertje! 🙂

matcha pistache energy bites

In het recept voor deze energy bites heb ik een mengeling gebruikt van peccan-, hazel- en pistachenoten. Maar je kan ook gewoon andere noten gebruiken die je in huis hebt. Gebruik voor mooie groene balletjes een mengeling van witte noten zoals cashews of gepelde amandelen en pistaches.

Wat heb je ervoor nodig?

 • 130g noten
 • 12 tot 16 ontpitte medjool dadels
 • 30g extra pistachenoten
 • 35g kokosbloem
 • 15ml kokosolie (geen andere olie gebruiken, je hebt een olie nodig die stevig wordt)
 • 2 theelepels matchapoeder
 • foodprocessor

Hoe begin je eraan?

 1. Doe de 30g pistachenoten in de foodprocessor en bled tot ze zijn fijngemalen. Zet apart in een kommetje om straks je ballejes door te rollen.
 2. Doe nu de andere noten in de foodprocessor en blend ze fijn.
 3. Voeg de ontpitte dadels toe, samen met de kokosbloem, kokosolie en matchapoeder en blend tot er een dikke consistentie ontstaat.
  • het kan zijn dat je af en toe een keer met een spatel langs de rand van de foodprocessort moet gaan om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten goed mee blenden.
 4. Voel een keer aan het mengsel of het goed plakt en of je er bolletjes van kan rollen. Indien het te vochtig is voeg je nog wat kokosbloem toe, is het te droog, voeg dan een klein beetje kokosolie toe.
 5. Rol nu balletjes van zo’n 2,5cm doorsnede en rol ze door de verkruimelde pistaches.
 6. Laat de energy bites 2u opstijven in de koelkast.

Je kan deze “gezonde groene truffels” een week tot wel twee weken in de koelkast bewaren. Maar ik wed ervoor dat ze zolang niet gaan blijven liggen 🙂

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.