De middagpauze wordt toch altijd net een beetje leuker als blijkt bij het uitpakken van je lunch, dat iemand voor jou de moeite deed om er echt iets bijzonder van te maken. Of je maakt het gewoon voor jezelf de moeite, zodat je er na je pauze weer met nieuwe energie tegenaan kan gaan. Dit gaat zeker lukken met dit meergranenbroodje met oude geitenkaas en frisse dressing.
Als ik een broodje wil samenstellen, vertrek ik van 1 product dat ik zeker wil gebruiken. Dat is dit keer de ‘Old white’ van Old Amsterdam: een harde oude geitenkaas met een volle, krachtige smaak. Ik ben geen grote fan van de zachte geitenkaasjes, maar deze oude geitenkaas leunt van smaak meer aan bij een gewone oude kaas, maar dan verfijnder. Een echte smaakmaker. Na enkele keren proeven besluit ik dat die om een donker broodje vraagt, een licht pittige dressing en wat fris groen.

Wat het je ervoor nodig? (voor 2 broodjes)
- Een stuk Old White geitenkaas van Old Amsterdam
- 2 meergranen broodjes of donkere boterhammen
- 50g verse veldsla
- 5og kiemgroenten (ik gebruik zelf gekweekte kiemen van luzerne en roze radijs)
Voor de dressing:
- 1 koffielepel Mustard-Dill Dip van Oil & Vinegar.
- 1eetlepel warm water.
- 1 eetlepel light mayonaise.
- 1 eetlepel halfvolle yoghurt.
Hoe begin je eraan?
- Voor de dressing: doe 1 koffie lepeltje Musterd-Dill dip in een kommetje en voeg een eetlepel warme water toe. Even mengen en laten staan.
- Snij ondertussen je kaas al in plakjes.
- Spoel je veldsla met water en droog voorzichtig met een propere keukenhanddoek.
- Neem nu terug je mengsel voor de dressing, en voeg de mayonaise en de yoghurt toe. Roer alles goed door elkaar. Je dressing is klaar.
- Snij nuje broodjes en smeer een dunne laag dressing op je broodjes.
- Beleg met de veldsla en daarop enkele plakjes oude geitenkaas.
- Dan nog de kiemgroenten en druppel als laatste terug wat dressing over de kiemgroenten.
- Nu enkel het deksel op de broodjes, netjes inpakken en een lief briefje toevoegen in de brooddoos van je schattebol.
Smakelijk!
Betty