Noedels met aubergine en mango

Soms heb je geluk in het leven, dan slaat het weer een keertje tegen. Gelukkig is er altijd comfortfood om jezelf te troosten. 
Ik heb zelf de hele paasvakantie nodig gehad om uit mijn dipje te klimmen nadat de leuke jongen waar ik net wat samen mee wilde beginnen me vertelde: er gaat altijd iets tussenkomen. En dat was ook wel zo. Jammer, helaas, maar iedereen zijn leven natuurlijk. En je moet nog altijd je eigen dromen blijven najagen 🙂 Zo was één van mijn dromen, en nu overdrijf ik grandioos…: het kookboek Plenty van Yotam Ottolenghi. Om mezelf te troosten heb ik me deze grote loebas maar aangeschaft, instant happyness!

yotam

yotam2

Wat heb je nodig? – 4 personen

  • 1, 1/4 dl rijstazijn
  • 40g suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1/2 verse  rode peper fijngehakt
  • (zonder zaadjes)
  • 1 theelepel geroosterde sesamolie
  • geraspte schil en sap van 1 limoen
  • 2, 1/4dl zonnebloemolie
  • 2 aubergines in blokjes
  • 250g sobanoedels
  • 1 grote rijpe mango in blokjes of reepjes
  • basilicumblaadjes fijngesnipperd
  • thais korianderblad fijngesneden
    -> er bestaat een pikante en zachte versie hiervan. Ga voor de zachte versie. Je vindt dit kruid in de grotere Aziatische winkels. Je kan het niet vervangen door gewone koreander, het heeft een hele aparte smaak. Kan je het niet vinden, vervang het dan door een jonge, frisse salade.
  • 1/2 rode ui in ringen gesneden

Hoe begin je er aan?

  1. We maken eerst een dressing. Verwarm de azijn met de suiker en het zout in een pannetje tot beide volledig zijn opgelost. Neem de pan van het vuur en voeg de knoflook, chilipeper en sesamolie toe. Laat de dressing afkoelen.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een grote pan en bak de aubergine tot ze goudbruin zijn. Schep ze hierna in een zeef, bestrooi ze rijkelijk met zout en laat uitlekken.
  3. Kook de sobanoedels – zelf gebruikte ik spinazienoedels die ik nog had liggen – in ruim kokend water met zout en roer af en toe.Giet ze hierna af en spoel ze onder een koude kraan. schud er zo veel mogelijk water af en dep ze indien nodig nog met een handdoek af.
  4. Meng de noedels in een mengkom met de dressing, mango, aubergines, kruiden en de rode ui en laat het geheel afkoelen.

Laat het je smaken, dit simpel verfrissende receptje was magnifiek!

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply