We houden allemaal van gevarieerd eten maar toch slagen we er vaak niet in om ons ontbijt een beetje spannend te maken. Het is de belangrijkste maaltijd van de dag maar toch eten we vaak elke ochtend hetzelfde: boterhammen of cornflakes. Om je ontbijt op een subtielere manier manier een beetje spannender te maken wil ik je graag voorstellen om voor een keer quesadillas te maken als ontbijt. Tussen een quesadilla kan je eigenlijk leggen wat je wil, het is wat vergelijkbaar met een croque monsieur. Ik maakte twee heerlijke varianten met als basis een nieuwe kaas van Maaslander: Kruid en Pit waar ik echt heel enthousiast over ben. Eindelijk een kaas die ECHT afsmaakt.
QUESADILLA MET APPEL EN RUCOLA & FENERIEKKAAS
Wat heb je nodig voor 1 ontbijtquesadilla?
- tortilla
- 1/4 zoete appel (vb Pink Lady)
- handjevol rucola
- anderhalve plak Maaslander Kruid en Pit: rucola en feneriek
- een beetje boter of margarine
Hoe begin je eraan?
- Verwijder het klokhuis uit je appel en snijd deze in dunne schijfjes. (2mm)
- Besmeer je tortilla met een dun laagje boter of margarine en beleg de helft met appelschijfjes.
- Verdeel de kaas over de appelschijfjes en daarboven de rucola.
- Vouw de tortilla dicht en bak hem in een pan (zonder boter!) tot het brood lichtbruin begint te verkleuren.
- Serveer warm
QUESADILLA 2 MET HAM, RUCOLA EN CHILI DRAGON EN LIJNZAADKAAS
Wat heb je nodig voor 1 ontbijtquesadilla?
- tortilla
- een plak gekookte ham
- handjevol rucola
- anderhalve plak Maaslander Kruid en Pit: chili, dragon en lijnzaad
- een beetje boter of margarine
Hoe begin je eraan?
- Besmeer je tortilla met een dun laagje boter of margarine en beleg de helft met de plak ham
- Verdeel nu de kaas over de ham en verdeel daarover de rucola.
- Vouw de tortilla dicht en bak hem in een pan (zonder boter!) tot het brood lichtbruin begint te verkleuren.
- Serveer warm
1 Comment
Jammer dat jullie reclame maken voor appels die niet uit België komen, maar uit Nieuw-Zeeland