Het weekend staat voor de deur! En in mijn ogen is er op een vrije dag niets fijners dan ‘s ochtends romantisch ontbijten: samen aan tafel, met slaapoogjes, je pyjama nog aan en een dampende kop koffie voor je neus. En daarbij hoort dan natuurlijk comfortfood. Zoals wafeltjes. En dan wil je geen recept waar je 20 wafels aan overhoudt. Neen, want je denkt ook nog een beetje aan je lijn. Dan wil je een recept voor net genoeg wafeltjes voor je ontbijtje. Zoals dit hieronder bijvoorbeeld.
Serveer ze op een mooi bordje met wat vers fruit, volle Griekse yoghurt en wat honing om het helemaal af te maken.
En ga je achteraf nog sporten? Voeg dan eventueel nog een schepje plantaardig proteïnepoeder toe voor wat extra energie.

Wat heb je er voor nodig?
- 75g zelfrijzende bloem
- 140ml volle melk
- 1 1/2 eetlepel Melvita acaciahoning
- 1 groot ei
- snufje zout
- snufje kaneel
- optioneel: 1/2 schepje proteïnepoeder
- boter of plantaardige olie om het wafelijzer in te vetten
Hoe begin je eraan?
- Laat het wafelijzer voorverwarmen op de hoogste stand.
- Meng in een kommetje de droge ingrediënten: bloem, zout, kaneel
- Klop in een ander kommetje het ei luchtig.
- Voeg zachtjes roerende de andere natte ingrediënten toe (melk en de honing) en daarna de droge ingrediënten.
- Wanneer je wafelijzer heet is, ga je het met de olie of boter invetten. Je kan dit doen met een speciaal keukenborsteltje, of door met wat keukenpapier het ijzer in te wrijven.
- Verdeel wat beslag over het ijzer, en bak de wafels goudbruin.
- Laat ze afkoelen op een rooster, op deze manier kan er langs twee kanten lucht aan de wafel en worden ze krokant(er) in plaats van slap.
- Serveer met vers fruit, yoghurt, honing, … aan jou de keuze 😉
smakelijk!
Silvy

2 Comments
Verassend lekkere, licht verteerbare wafeltjes. Bedankt
Super dat je ervan genoten hebt Manu! 🙂