September, de laatste maand van de zomer. De ochtendzon schijnt door de ramen… op de radio hoor ik dat er kouder weer wordt voorspelt tegen het eind van de week. We zullen er weer aan moeten wennen. Vandaag wil ik toch dat vakantie gevoel nog even vasthouden en dus maak ik voor vanavond een lekkere pasta. Deze maakte ik het eerst op onze kampeervakantie in Italië enkele jaren geleden, ergens tussen Umbrië en Toscane in mijn kleine campingkeuken. Sindsdien is het een vaste waarde geworden. Het receptje is de eenvoud zelf, weinig ingrediënten, snel klaar en overheerlijk. Zomaar lekker dus! 🙂

Wat heb je er voor nodig? (voor 4pers)
- 1 chorizoworst.
- 500g tagliatelle.
- 250g mascarpone.
- 1 grote zak verse bladspinazie (gewassen).
- 1 eetlepel olijfolie.
- een snuifje zout.
Hoe begin je eraan?
- Zet een grote kookpot met water op het vuur en breng dit aan de kook.
- Ontvel ondertussen de chorizo en snij hem in schijfjes en dan in kleine reepjes of kwartjes.
- Als het water in je kookpot kookt, voeg je het zout toe en de tagliatelle. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
- Neem een grote braadpan of wokpan en bak de chorizo reepjes in de olijfolie op een hoog vuur.
- Voeg beetje bij beetje de spinazie toe, onder voortdurend roeren.
- Verlaag het vuur nog meer wanneer de spinazie geslonken is en voeg al de mascarpone toe.
- Roer alles voorzichtig door elkaar. De mascarpone neemt alle smaak van de chorizo op, waardoor je een heel lekkere saus krijgt.
- Giet de tagliatelle af als hij klaar is, en roer saus en pasta onder elkaar.
- Serveer met broodstengels of een stukje vers ciabattabrood.
Smakelijk!
Betty