Pastataart bolognèse

Vanuit mijn beroepsverleden als laborante,  hou ik ervan om te experimenteren in de keuken met nieuwe producten, technieken en hypes. Het fenomeen van de pastataart is erg populair op dit moment, dus ik vond dat het hoog tijd werd om een eigen versie voor Zomaar Lekker te maken. Ik hoop dat mijn experiment jullie kan bekoren. De proevers waren alvast enthousiast!

Deze pastataart is een leuk recept om met kinderen te maken, of voor een verjaardagsfeestje. Je kan de taartpunten ook makkelijk invriezen. Terug opwarmen kan zowel in de microgolf als in een traditionele oven.   

Pastataart Bolognèse

Wat heb je ervoor nodig? (4-6pers)

  • 500 g fusilli pasta
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 eieren
  • 500 g rundgehakt
  • 100 g gerookt spek in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 2 wortelen, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 2 takjes rozemarijn (enkel de blaadjes) fijngesneden.
  • 1 teentje knoflook, fijn gehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100g Parmezaanse of pecorino kaas, geraspt
  • Peper & zout
  • Ronde bakvorm, diameter ongeveer 27 cm
  • Bakpapier
  • Voor de versiering gebruik je bv: enkele basilicum blaadjes, kerstomaat, daslook bloemetjes, …

Hoe begin je eraan?

  1. Bak het spek en gehakt in de olijfolie gaar.
  2. Voeg de knoflook, ui, paprika, ui,wortelen en rozemarijn toe en bak een 5 minuten mee.
  3. Voeg de tomatenpuree en het blik tomatenblokjes toe. Roer en laat alles 20minuten op een laag vuur zachtjes koken.
  4. Vul een grote kookpot met water en een snuif zout en breng aan de kook.
  5. Voeg de pasta toe en kook beetgaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
  6. Giet de pasta af en laat uitlekken.
  7. Roer de eieren door elkaar, samen met de helft van de gemalen kaas.
  8. Breng de bolognese saus op smaak met zout en peper.
  9. Voeg de saus bij de pasta en meng goed door elkaar en laat 10 minuten afkoelen.
  10. Ondertussen verwarm je de oven voor tot 200°C en bekleed  je de bakvorm met bakpapier.
  11. Meng de eieren met kaas  onder de pasta met saus en giet alles in de vorm.
  12. Bestrooi met de rest van de kaas.
  13. Bak 30 minuten in de oven op 200°C.
  14. Laat even afkoelen, en haal de pastataart uit de vorm.
  15. Snij je taartpunten in gewenste grote en versier naar keuze met bv: verse basilicum, kerstomaat, daslook bloempjes, …

Smakelijk! 🙂

Betty

 

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply