Pizza met asperges en gerookte ham

Hmmm pizza, wie houdt er niet van? Er bestaan tientallen soorten en je wereld gaat pas echt open als je ook de witte pizza’s ontdekt: een pizza met een bodem van zure room. Hij komt je misschien wel bekend voor: in de regio rond de Vogezen eten ze deze lekkernij ook als vieruurtje of snack. Daar wordt hij tarte flambée genoemd of flammküchen en geserveerd met ajuin en ham. Maar een echte foody belegd hem natuurlijk met allerlei soorten ingrediënten en zo kwam ik deze week tot deze lekkere combinatie met groene asperges en gerookte ham.

Mijn excuses voor de vreselijke foto: ik had geen camera in de buurt, alleen twee heel hongerige buiken. 😀

Lentepizza met groene asperges en gerookte ham

Wat heb je ervoor nodig?

  • 1 pizzabodem uit het koelvak
  • 75g zure room
  • 10 groene asperges uit de diepvriezer
  • 1 kleine rode ui
  • 4 schellen gerookte ham
  • handjevol zachte smeltkaas
  • 1 theelepel knoflookpasta
  • zwarte peper
  • chilizout
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 1 eetlepel verse dille
  • deegrol

Hoe begin je eraan?

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Haal de pizzabodem uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
  3. Schil de rode ui en snij hem in halve ringen, zet aan de kant.
  4. Meng in een klein potje de zure room met de (zelfgemaakte) knoflookpasta, zwarte peper, chilizout, peterselie en dille. Zet aan de kant.
  5. Snij de asperges uit de diepvriezer (bevroren) doormidden. Zet aan de kant.
    • Het is belangrijk dat deze uit de diepvriezer komen. De asperges worden op deze manier meteen zacht. Een verse groene asperge heeft langer nodig dan 5 à 10 minuten in de oven.
  6. Als je pizzadeeg op kamertemperatuur is, rol je het open op het bakpapier waarin het verpakt zit. Je gaat er enkele malen met je deegrol over om het deeg dunner en groter te rollen.
  7. Leg het bakpapier met het deeg op de bakplaat van je oven, we gaan de pizza beleggen!
  8. Begin met je zure roommengsel, daarna de asperges, rode uien, stukjes gerookte ham en werk af met een zachte gemalen kaas.
  9. Zet de pizza zo’n 5 tot 10 minuten in de oven. De tijd hangt af van je oven en van je voorkeur: hoe krokant je hem graag hebt. Hou de pizza wel goed in de gaten na 5 minuten. Omdat hij zo dun is, gaart hij sneller.

Geniet samen met je favoriete mensen om je heen 🙂

Silvy

 

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply