Pompoen-wortelsoep

Wat smaakt er lekkerder dan een warme kop soep, als je thuis komt van een stevige wandeling. Deze pompoen-wortelsoep is echt hartverwarmend met zijn mooie oranje kleur. Je kan ze perfect maken met diepvriesgroenten als je weinig tijd hebt, maar zelf maakte ik ze met een van de pompoenexemplaren die met Halloween mijn tuin opfleurden. Als je pompoenen droog en vorstvrij kan bewaren, blijven ze ook na Halloween nog lang bruikbaar.

Pompoen-wortelsoep

Wat heb ik er voor nodig?

  • 1200g pompoen in blokjes
  • 3 wortelen
  • 2 dikke uien
  • 1 kleine aardappel
  • 5 blokjes kippen bouillon
  • 1.5 liter water
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: peterselie of bieslook voor de garnering

Hoe begin ik eraan?

  1. Schil en snij alle groenten in blokjes ( of neem diepvries groenten)
  2. Doe alle benodigdheden samen in een grote kookpot, behalve peper en zout.
  3. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur ongeveer 20min pruttelen.
  4. Mix de soep met een staafmixer en proef.
  5. Je kan peper en zout toevoegen naar smaak.
  6. Werk af met wat gesnipperde peterselie of bieslook.

Smakelijk!

Betty

 

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply