Rode bessencake

Na een namiddagje werken in de tuin heb je dit wel verdiend: een lekker stukje rode bessen cake. Ik had van vorige zomer nog een overschot rode aalbessen in mijn diepvriezer, die ik nu aan het opwerken ben, om plaats te maken voor de nieuwe oogst.  Je kan de cake ook maken met frambozen als je daar mee van houd. Zowel vers als diepvries fruit geven een goed resultaat.

Het is een eenvoudig recept. Reken 15 à 20 minuten voor de bereiding van het beslag en dan nog 40min baktijd, met als resultaat een grote plaatcake, waar je met je gezin een paar dagen van zal kunnen smullen.

Rode bessen cake.

Wat heb je ervoor nodig? (voor 12 porties)

  • 300 g rode bessen: aalbes of framboos, diepvries of vers.
  • 3 eieren.
  • 200 g suiker.
  • 1 pakje vanille suiker
  • 250 ml room (min 33%vetgehalte)
  • 275 g tarwebloem.
  • 15 g bakpoeder.
  • Een ovenschaal van ongeveer 20 cm op 30cm of een springvorm van ongeveer 26 cm.
  • Bakpapier.

Hoe begin je eraan?

  1. Verwarm je oven voor op 180 °C.
  2. Weeg al je ingrediënten af en zet ze klaar. Dat werkt makkelijker en sneller.
  3. Leg een stuk bakpapier in je vorm.
  4. Neem een grote beslag kom. Doe de eieren erin en klop ze los met een mixer of garde.
  5. Voeg de suiker en vanille suiker toe en mix.
  6. Voeg de room en vervolgens de bloem en het bakpoeder toe en mix tot een glad beslag.
  7. Als laatste schep je de rode bessen voorzichtig onder het beslag, met een lepel of spatel.
  8. Giet het beslag over in je bakvorm, en zet deze voor 40 min in de voorverwarmde oven.
  9. Laat de cake even afkoelen en haal hem dan uit de vorm.

Smakelijk!

Betty

Rode bessen cake.

 

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.