Roze patatjes kweken

In februari had ik op de beurs Taste Of Utrecht in … uiteraard een zakje hele speciale aardappelen gekocht die vanbinnen felroze waren. Hele mooie en lekkere patatjes waren dat. Ik kocht er een kilo Red Emmelie’s bij het kraampje van Aardappelhof, een familiebedrijf gespecialiseerd in aardappels voor de echte fijnproever.

Aangezien ik eigenlijk niet zo’n aardappeleter ben (en ze gewoon gekocht had omdat ik ze mooi vond), was ik helemaal vergeten dat die kleine schatjes in mijn kast lagen. En uiteraard waren ze na twee maanden helemaal doorgeschoten! De aardappelen hadden scheuten van wel 20cm lang 😀 oeps! Jammer, maar niet helaas want je kan aardappelen die doorgeschoten zijn perfect planten in je tuin. En hoe geweldig zou het niet zijn om deze zomer mijn eigen roze aardappelen te kunnen oogsten?!

patatjes-2

Ik ben helemaal geen expert in moestuinieren! Laat me dat maar meteen zeggen 😀 dus als ik iets verkeerd doe, laat het mij dan alsjeblieft in een comment weten.

Hoe begon ik er aan?

Ik heb mijn 5 roze, doorgeschoten aardappeltjes gepland in een zak potgrond die ik binnenstebuiten heb gedraaid. Ik heb hier in Nederland namelijk geen tuin of bloempotten, dus ik moest me een beetje behelpen met het materiaal dat hier beschikbaar was.

patatjes

Ik heb eerst 10cm potgrond in de zak gedaan, daarna mijn patatjes er in gelegd en de zak verder opgevuld met de rest van de potgrond.

Normaal gebruik je niet meteen zoveel aarde, maar omdat de aardappeltjes al zo ver waren uitgeschoten, ging de hele zak potgrond er in (10 liter). Uiteindelijk zag je nog de puntjes van de scheutjes erbovenuit steken, dus ik zal nog een zakje moeten bijkopen vrees ik… Nadat alle grond in de zak zat, heb ik de grond bevochtigd met 1 liter water.

De zak potgrond met patatjes staat nu buiten op het terras. Ik hoop echt ZO hard dat er kleine roze patatjes aan gaan groeien. Ik zal mijn scheutjes allesinds zo goed mogelijk verzorgen. 🙂

To be continued…

 

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.