Smeuïge advocaat

Dit kan misschien gek klinken, komende van een jonge twintiger, maar ik ben verzot op advocaat! Liefst van al, mijn mama’s advocaat gemaakt met Strohrum of Jenever. Waarom zou je die vreselijke middelmatige advocaat uit de winkel kopen als het 10 keer geen werk is om deze zelf te maken. HOEWEL –> het neemt best wat tijd in beslag, vooral het mixen. Voor een smeuïge advocaat mag je toch minstens 40 minuten mixen rekenen… Het is wel handig als je dan een Kitchenaid of keukenrobot op je fornuis hebt staan 🙂

advocaat

Wat heb je nodig?

  • 8 grote of 10 kakelverse middelmatige eieren op kamertemperatuur
    • Het is belangrijk dat deze van topkwaliteit zijn, dus ga ze halen bij een boerderij in je buurt.
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 350g suiker
  • 200ml jenever, rum of strohrum als je het extra sterk wil maken 😉

Hoe begin je er aan?

  1. Scheid de eigelen van het eiwit en doe ze in de keukenrobot samen met de suiker en vanillesuiker.
  2. Laat je keukenmachine 30 minuten kloppen.
  3. Voeg de gecondenseerde melk toe en laat nog eens 10 minuten kloppen.
  4. Voeg hierna, al kloppend, beetje bij beetje de alcohol toe. Het is belangrijk dat je deze pas op het einde toevoegt en dat je hem niet in een keer toevoegt. Anders zou de alcohol de eieren wel eens kunnen “verbranden”.
  5. Giet nu je zelfgemaakte eierlikeur in mooie potjes en laat ze minstens 3 weken in de koelkast opstijven.

Je kan de advocaat nadien verder in de koelkast bewaren maar ook op gewoon op een donkere plek in de kast.

Serveer de advocaat met een beetje slagroom en een lepeltje. Of warm eens een kommetje gemengde rode vruchten op en schenk er twee eetlepels advocaat over. Even roeren en je hebt een heerlijk dessert.

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply