Snel, Sneller, Snelst. Ik ga een rubriek invoeren die ik regelmatig ga laten terugkomen: receptjes die je op een wip in elkaar flanst en geweldig smaken. Ik maak regelmatig megasnelle gerechten klaar en meestal neem ik niet de moeite om deze op mijn blog te zetten maar eigenlijk denk ik dat velen onder jullie ze wel eens interessant kunnen vinden. Hopelijk is dat ook zo 🙂 .
Wat heb je ervoor nodig? (1p.)
- Handjevol prinsessenboontjes (vers of uit de diepvries)
- 1 kleine witte pens
- 130g verse pasta uit het koelvak
- room met kruiden ik gebruikte deze
- Handjevol Grana Padanokaas, geraspt
- zwarte peper, versgemalen
- zout
- boter
Hoe begin je eraan?
- Zet twee potten op het vuur met gezouten water (een voor de boontjes en een voor de pasta) en breng aan de kook.
- Snij je prinsessenboontjes 1x doormidden en snij je witte pens in schijfjes. Eventueel snij je ze nog een keer extra door.
- Zet een pan op het vuur met een eetlepel boter en laat deze al goed opwarmen.
- Wanneer het water van je potten kookt voeg je in de ene pot de boontjes toe (Kook ze 5 minuten.) en in de andere pot je verse pasta, ik gebruikte deze. (Koken volgens aanwijzingen op de verpakking.).
- Terwijl je dasta en boontjes koken bak je de shijfjes pens in de pan tot ze langs beide kanten een goudbruin korstje krijgen.
- Tijdens het bakken rasp je alvast een handvol Grana Padanokaas in een potje.
- Zodra je stukjes pens goed gebakken zijn, draai je het vuur uit.
- Ondertussen zijn ook je boontjes en pasta gaar, deze giet je af en laat je 30sec. uitdampen.
- Meng nu de pasta met de boontjes, een grote eetlepel kruidige room, de kaas en kruid af met zwarte peper en zout. Als laatste meng je er de stukjes pens onder de pasta.
- Serveer meteen! 🙂