Soms heb je gewoon zin in iets speciaals, om iets nieuws te proberen. Dit receptje voor Chinese tomatensoep vond ik in een Nederlands tijdschrift. Het is helemaal niet moeilijk en ook erg snel klaar, daar houden we natuurlijk van. Door de licht zoete smaak valt ze ook bij kinderen erg in de smaak.
Voor de ingrediënten hoef je echt niet per se naar een Chinese winkel, je vind ze gewoon bij de supermarkt in je buurt. Als je ook wat noedels toevoegt, kan je er een échte maaltijdsoep van maken die je kan meenemen naar je werk als lunch. Je collega’s zullen jaloers zijn. 😉

Wat heb je ervoor nodig? (voor 5 à 6 personen)
- 125 gr soja-scheuten
- 2 eieren
- 2 pakjes Heinz Tomato Frito (= zoete tomatensaus)
- 1 pot kippenboillon ongeveer 500 ml (met kippenvlees)
- 500 ml water
- 1 eetlepels ketjap Manis
- 2 eetlepels gembersiroop
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1 klontje boter
- Een snufje zout.
- Optioneel: chilivlokken
- Afwerking: enkele jonge spinazie blaadjes of enkele Thaise basilicum blaadjes
Hoe begin je eraan ?
- Doe in een grote pot van ongeveer 3 liter de kippenbouillon samen met de Heinz Tomato Frito.
- Voeg vervolgens: 500ml water, 2 eetlepels gember siroop 1 eetlepel ketjap Manis en 2 eetlepels bruine suiker toe.
- Roer alles goed door elkaar en warm op tot tegen het kookpunt.
- Klop de 2 eitjes los in een kommetje met een snuifje zout.
- Neem een pan, smelt er het klontje boter in op een matig vuur en roerbak de eitjes erin. Goed los roeren, zodat je allemaal stukjes ei krijgt.
- Voeg het ei toe aan de rest van de soep.
- Daarna mogen de sojascheuten erbij. (Deze moeten niet lang garen en zijn het lekkerst met wanneer er nog een beetje bite inzit.)
- Laat de soep nog 1 minutje koken.
- Hou je van pikant? Kruid dan met wat of chilivlokken.
- Net voor het opdienen mogen de spinazie- of Thaise basilicumblaadjes erbij.
Smakelijk!
Betty