Heb jij ‘s ochtends bij het ontbijt ook wel eens zin in wat anders dan brood, cornflakes of havermout maar wil je toch voor een ietwat gezonder alternatief gaan dan pannekoeken of spek met eieren? Dan zijn deze zoete spinaziemuffins misschien wel wat voor jou?! Deze kleine groene gebakjes zijn gemaakt met banaan en verse bladspinazie. Ze zijn verbazend lekker! Eet ze bij het ontbijt, als tussendoortje of als aanvulling bij je maaltijdsalade. Je bakt ze per 12 en kan ze zo’n 3 dagen bewaren in de koelkast en tot wel 3 maanden in de diepvriezer. Laat de muffin ontdooien in je handtas onderweg naar school of werk en geniet smiddags van een lekkere zelfgemaakte en relatief gezonde spinaziemuffins 😀

Wat heb je ervoor nodig? (12 stuks)
- 2 kleine bananen, gepeld en in grote stukken
- 2 middelgrote eieren
- 100g havermout
- 150g basterdsuiker
- 180ml volle melk
- 60g tarwebloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1 1/2 theelepel vanille extract
- 2 eetlepels avocado-olie, kan je vervangen door zonnebloem-, arachide of kokosolie (geen olijfolie)
- snufje nootmuskaat
- 2 handjesvol verse bladspinazie
- handjevol walnoten of peccannoten
Hoe begin je eraan?
- Verwarm je oven voor op 180°C
- Doe de melk, samen met de eieren en de havermout in de blender en blend een eerste maal. Je zorgt er nu voor dat de havermout zeker goed fijngemalen wordt.
- Voeg nu al de rest van de ingrediënten, behalve de noten, toe aan de blender en mis tot er een mooi groen papje ontstaat.
- Zet je blender uit en brokkel de noten in grove stukken boven je muffinpapje. Meng ze er onderdoor met een lepel.
- Verdeel het muffinpapje over 12 muffinvormpjes die je vastzet in een bakblik.
- Bak de spinaziemuffins zo’n 20 à 25 minuten en laat ze niet bruin kleuren, dat oogt minder mooi.
De spinaziemuffins zijn het lekkerst als je ze volledig laat afkoelen.
Smakelijk!
Silvy
