Spruitjescurry met kalkoenreepjes

De laatste tijd verschijnen er hier geregeld curry’s op het menu. Heerlijk, hartverwarmende stoofpotjes die je kan maken met restjes, diepvriesproducten of items uit je voorraadkast. Ook dit gerecht kwam bij elkaar zo op het einde van de week toen ik eigenlijk weinig inspiratie had maar we superveel zin in spruitjes. Je kan gerechten als deze ook met andere groenten maken, gebruik bloemkool of broccoli in de plaats, voeg extra paksoi toe of andere koolsoorten. Jij bent de meester van je eigen curry, zo zou Bob Ross het zeggen als hij een chef zou zijn geweest. 😀

spruitjescurry
spruitjescurry

Wat heb je ervoor nodig?

  • 1 ajuin (geschild en in 1/4 maantjes)
  • 2 teentjes knoflook (geschild en in schijfjes gesneden)
  • 2 stengels witte selder (gewassen en in blokjes gesneden)
  • 200g spruitjes, beetgaar gekookt
  • 250ml kokosmelk
  • 250g kalkoenfilet (in reepjes gesneden)
  • 1 el zoete stroperige sojasaus
  • 1el oestersaus
  • zakje gele of groene currypasta, ik gebruikte deze
  • 1 groentebouillonblokje
  • rijstolie of een andere neutrale olie
  • peper en zout naar smaak

Hoe begin je eraan?

  1. Mise en place! Dat wil zeggen: al je ingrediënten voorbereiden.
    • ui schillen en snijden
    • knoflook schillen en snijden
    • selder wassen en snijden in blokjes
    • spruitjes ontdoen van de buitenste blaadjes (indien nodig), een kruisje in de poep kerven, beetgaar koken, afgieten en laten uitdampen.
    • Eventueel kan je ook nog champignons toevoegen, dat is sowieso ook lekker!
    • kalkoenfilet in reepjes snijden, marineren in mix van sojasaus en oestersaus

Na bovenstaande stap heb je al het meeste werk gedaan. We gaan nu het gerecht bereiden door alle ingrediënten te garen en bij elkaar te brengen.

  1. Bak de gemarineerde kalkoenfilet gaar in een pannetje met wat olie op een middelhoog vuur. Zet aan de kant.
  2. Neem een wok of pot, en stoof de uien met de selder aan in wat olie op een middelhoog vuur, voeg daarna de currypasta en de knoflook toe en stoof deze even mee.
  3. Voeg de kokosmelk toe samen met 50ml extra water en 1/2 bouillonblokje en breng zachtjes aan de kook zodat alle smaken zich kunnen mengen. (De andere helft van het bouillonblokje kan je gebruiken voor het water van je rijst.)
  4. Voeg als laatste stap de voorgegaarde spruitjes toe, ik sneed ze nog even in de helft, en de kalkoenfiletreepjes zodat deze terug warm kunnen worden in de curry.
  5. Serveer met rijst en eventueel verse bladpeterselie of koriander.

Smakelijk 🙂

Silvy

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.