Sticky koreanderrijst met paksoi-kokoscurry

Driewerf hoera het is zomervakantie!
Ondertussen is de vakantie voor mij al bijna twee maanden bezig. Vakantie is een woord dat je dan weer vrij kan invullen. In mijn geval: werken zonder de last van het schoolwerk er bovenop te hebben. En heel, heel af en toe lukt het me in zo’n periodes ook nog eens om te koken. Zoals vandaag, een probeerseltje dat met heel goed is bevallen. Geloof het of niet: dit is een portie voor 1 persoon.

Ik gebruik in dit gerecht geen vlees maar uiteraard kan je bij dit gerecht ook vlees eten. Het lekkerst is dan om voor kip te kiezen. Die laat je dan zachtjes in de curry meegaren. Je kan zien dat ik in het gerecht heb gekozen voor Padanrijst, omdat deze lekker kleeft. Maar je kan natuurlijk ook eender welke andere rijst gebruiken. Daar ga ik niet moeilijk om doen 😉

Het is een simpel maar lekker verwenreceptje, ideaal met een glas witte wijn!

paksoicurry

Wat heb je nodig?

  • 1 paksoi
  • 200ml kokosmelk
  • padanrijst
  • 1 theelepel knoflookpuree
  • 1 theelepel currypoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • zout
  • gemalen koreanderzaad
  • gedroogde koreander
  • gemalen gember

Hoe begin je er aan?

  1. Zet een pot met gezouten water op het vuur voor de rijst, en breng aan de kook.
  2. Wanneer het water kookt voeg je de rijst toe en kook je het volgens de verpakking.
  3. Giet de rijst af wanneer deze gaar is, laat uitlekken, en kruid af met wat peper, zout en gedroogde coriander.
  4. Was en snijd ondertussen de paksoi in schuine reepjes. Zowel het blad als de stengel mag je gebruiken. Handig is wel om de twee apart te houden, want ze hebben een andere gaartijd.
  5. Begin op een zacht vuurtje de paksoistengels te stoven in de olijfolie met wat peper en zout. Zo’n 5 minuten ongeveer.
  6. Wanneer de stengels glazig worden voeg je ook de bladeren toe en de knoflookpuree. Laat ze nog eens 2 minuten mee stoven.
  7. De paksoi is ondertussen lekker zacht, het wordt tijd om de kokosmelk toe te voegen.
  8. Deze mag je meteen kruiden met het currypoeder, wat gemalen koreanderzaad en gemalen gember naar smaak.
  9. Laat de kokosmelk inkoken tot een voor jou gewenste dikte heeft.

Serveer met de rijst en eet smakelijk!! 🙂

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply