Tropische boerenkoolsmoothie

In HawaĆÆ regent het ook wel eens. Maar het is het strand, de palmbomen en de vibe op het eiland die jou dat tropische gevoel geven. šŸ˜Š En dat wil ik met deze fantastische smoothie ook bereiken, op deze druilerige ochtend. Ben je net wakker, heb je geen zin om lang bezig te zijn met een ontbijtje maar wil je wel de dag gezond starten. Dan is deze smoothie ideaal wantā€¦ Ā (bijna) alle ingrediĆ«nten komen uit de diepvries.

Mijn diepvries is naast mijn oven, mijn beste vriend in de keuken. Hij zorgt ervoor dat ik elke dag heel gevarieerd kan eten, ondanks dat ā€œmijn huishoudenā€ maar uit twee mensen bestaat. Ik en Nils. Want het is pokkeduur om elke dag iets anders op tafel te zetten als je maar kookt voor twee personen. De meeste verpakkingen in de supermarkt zijn gemaakt voor 4 porties. En kleinere porties kosten in verhouding altijd een pak meer. Redenen genoeg dat ik heel blij ben met mijn diepvriezer(s)! (Ja ik heb er zelfs twee.)

Zoals gezegd gebruik ik voor deze smoothie enkel diepvriesingrediƫnten, overschotjes die ik in de loop van de weken heb ingevroren. Heb je deze ingrediƫnten vers? Even goed! Maar reken dan dat je voor deze smoothie wel een tijdje bezig bent om de ingrediƫnten te preppen voor dit recept. En het wordt dan ook lastiger om een ƩƩn- of tweepersoonsportie te maken.

Om de ijsblokjes te maken gebruik ik deze vorm van Delhaize. Die is erg stevig (plooit niet zo snel) waardoor je niet zo snel morst. Maar toch geraken de ijsblokjes achteraf wel erg vlot uit de vorm.

tropische boerenkoolsmoothie
tropische boerenkoolsmoothie

Wat heb je ervoor nodig?

  • 6 komkommerijsblokjes (komkommers zijn er in overvloed momenteel)
  • 8 ananasijsblokjes (het sap uit het blik van ananasschijven)
  • Handjevol boerenkool uit de diepvriezer
  • Handjevol schijfjes overrijpe banaan, vooraf in stukjes gesneden en ingevroren
  • 1 eetlepel gembersiroop

Hoe begin je eraan?

Er is niets zo simpel als een smoothie maken: alle ingrediƫnten in een blender gooien, en mixen maar!

Als al je ingrediĆ«nten uit de diepvries komen, is het goed om ze toch even wat te laten ontdooien vooraleer je de blender aanzet. Niet alle blenders kunnen even goed om met ijsblokjes, en je wilt natuurlijk ook geen brainfreeze krijgen in de ochtend na het drinken van zoā€™n bevroren drankje šŸ˜Š.

Cheers to he rain!

Silvy

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.