Plaatcake met peren

Begin oktober, tijd om de laatste peren van de boom te plukken in mijn tuin. De oogst van de conference peren was meer dan overvloedig. Ik bewaar ze in de koeling om ze nog zo lang mogelijk te kunnen bewaren. Omdat het vandaag de verjaardag is van mijn jongste zoon – 19 jaar! – en omdat zijn vrienden morgen op bezoek komen, besluit ik om er enkele te verwerken in een grote lekkere plaatcake. 

Ik vertrek vanuit een receptje uit mijn oude schoolboekje. Hier en daar zijn wat kleine aanpassingen aan het recept. Twee uurtjes later, zitten we samen te genieten op het terras. Samen met mijn jarige zoon van 19, een tasje koffie en een stuk cake. Zo eenvoudig kan het leven zijn.  Missie geslaagd!

Peren plaatcake
Peren plaatcake

Wat heb je ervoor nodig?

  • 3 conference peren
  • 100g bloem
  • 10g bakpoeder
  • 100g broodkruim of paneermeel
  • 125g bakboter (op kamertemperatuur)
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanille suiker
  • 225 g  basterdsuiker
  • een grote bakvorm (of een metalen ovenschaal)
  • 1 vel bakpapier

Hoe begin je eraan?

  1. Verwarm je oven voor op 180°C.
  2. Doe de boter met de suiker en vanillesuiker in een beslag kom en mix grondig.
  3. Voeg dan de eieren toe en mix tot je een mooi homogeen mengsel hebt.
  4. Voeg vervolgens  de bloem, de bakbloem en het paneermeel toe, nog even mixen.
  5. Bekleed de bakvorm met het bakpapier.
  6. Schil 2 peren en snij in stukken van 1 à 2cm. ( de 3de gebruiken we voor de afwerking)
  7. Giet het beslag in de bakvorm en strooi de stukjes peer erover.
  8. Bak alles gedurende ongeveer 50 min, op 180°C.
  9. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  10. Werk af met bloemsuiker en stukjes peer.

Smakelijk,

Betty

plaatcake uit de oven
plaatcake uit de oven

SaveSave

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.