De dagen worden korter, en de zomer loopt op zijn einde. In mijn kleine moestuin is het nu vooral oogsttijd. Mijn laagstam fruitbomen hebben massa’s vruchten voortgebracht. De appels kan ik makkelijk enkele maanden bewaren, maar voor mijn peren ligt dat net iets anders. Daarom probeer ik allerlei gerechten uit met peer nu ze op hun best zijn. Zo kwam in een creatieve bui dit croquerecept tot stand. Dit vegetarisch gerechtje is zeker de moeite om eens te proberen.
Wat heb je ervoor nodig? (voor 2 pers)
- 4 sneden donker brood (vb Waldcorn)
- 1 potje siroop (vb Loonse siroop)
- 1 stuk brie
- 1 Conference peer
- extra: croque monsieurmachine of grill
Hoe begin je eraan?
- Besmeer 1 boterham met siroop.
- Schil de peer, verwijder het klokhuis en snij in schijfjes van 2 à 3mm dik.
- Leg schijfjes peer op de boterhammen met siroop.
- Snij plakjes van de brie, en leg deze boven op de peren.
- Daarboven op komt terug een boterham.
- Herhaal dit met de andere 2 boterhammen.
- Bak de croque’s tussen de gril op een hoge stand tot de brie begint te smelten.
Smakelijk, Betty