Ravioli met aubergines en ovengedroogde tomaatjes

Ik ben wel vaker het luie meisje dat haar ravioli voorgemaakt koopt, het is dan ook een hoop werk om hem zelf te maken. Bovendien heb ik er ook het juiste materiaal niet voor. Voila excuses genoeg 😀 Ik vind het wel heerlijk om m’n ravioloi wat te pimpen. Net zoals jij nog wat extra lekkers op die diepvriespizza’s van Dr. Oetker legt.

Voor deze variant heb ik gekozen om geen saus te gebruiken, maar enkel pure ingrediënten met veel smaak: smaakvolle tomaten van Looije, aubergine, verse basilicum en goede olijfolie. Voel je het water al in je mond komen? 🙂

gepimpte ravioli-4

 

gepimpte ravioli

gepimpte ravioli-2gepimpte ravioli-3Tijd: 2uur!

De tomaatjes moeten lang drogen in de oven. Je kan natuurlijk ook zongedroogde tomaten kopen dan ben je veel sneller klaar met dit recept.

Wat heb je ervoor nodig? (voor 1 pers)

  • 10 intens smakende cherrytomaten (ik gebruike die van Looije)
  • 1 aubergine
  • 1 pakje gevulde ravioli
  • goede extra viërge olijfolie
  • 10 – 15 verse basilicumblaadjes
  • zwarte peper, zout, chilivlokken

Hoe begin je eraan?

  1. Snijdt de cherrytomaten in partjes en doe ze in een kommetje.
  2. Meng ze met wat olijfolie, zwarte peper, zout en een beetje chilivlokken.
  3. Verdeel ze nu over een bakplaat en laat ze 1,5 tot 2 uur in de oven staan op 110°C.
  4. Snijdt de aubergine in kleine blokjes.
  5. Meng de blokjes in een zeef met goed wat zout en laat de blokjes anderhalf uurtje uitlekken. (Het zout gaat het overtollige vocht uit de aubergines trekken en zorgt voor meer smaak.)
  6. Ga lekker even wat anders doen, je moet toch wachten 🙂
  7. Als de tomaatjes helemaal verrimpeld mag je ze uit de oven halen en laten afkoelen.
  8. Breng een pot gezouten water aan de kook voor de ravioli en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  9. Doe ondertussen ook 3 eetlepels olijfolie in een pan en bak de aubergine blokjes op een hoog vuur.
  10. Wanneer de aubergineblokjes mooi bruin beginnen te karameliseren zet je het vuur later en voeg je er de cherrytomaatjes opnieuw bij om ze even op te warmen. Draai hierna het vuur uit.
  11. Scheur de verse basilicumblaadjes kapot boven de pan.
  12. Voeg de gekookte ravioli toe en lepel er nog twee heerlijke eetlepels extra viërge olijfolie onder door.
  13. Serveer met een lekker glas rode wijn 😉

x

**Ik kreeg deze tomaatjes van Looije van een pr bureau om te proberen, maar was niet verplicht om erover te schrijven.**

Summary
recipe image
Recipe Name
Ravioli met aubergine en zongedroogde tomaten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply