Ik heb het misschien al eens eerder geschreven, maar ik ben helemaal niet zo goed in soep maken (vind ik). Mijn mama daarentegen kan heerlijke soepjes maken. En de soeprecepten die je hier op de blog vindt, zijn meestal ook van haar. Als ze toch van mij zijn, zoals deze, heb ik ze geleerd van iemand anders of op de kookles. Ze zullen sowieso lekker zijn. Wees gerust, er kan niets misgaan. 🙂
Deze wortelsoep is een eenvoudig receptje maar krijgt een prachtige twist van de citrusvruchten die er op het einde aan worden toegevoegd.

Wat heb je ervoor nodig?
- 1 ui
- ½ kg wortelen
- 2 stengels witte selder
- 1el boter
- 1 liter water
- 2 blokjes kippenbouillon
- 1 laurierblad
- 1 el citroensap
- sap van ½ sinaasappel
- zeste van ¼ sinaasappel
- peper & zout
- garnituur: blaadjes waterkers, kervel en/of room
Hoe begin je eraan?
- Schil de ui en wortelen en snij in grove stukken.
- Was de selder en snij in grove stukken.
- Zest de sinaasappel en pers uit. Pers ook de citroen uit.
- Zet een kookpot op een middelhoog vuur met de boter. Voeg de ui toe en stoof deze glazig.
- Voeg de wortelen en selder toe en laat even meestoven.
- Overgiet de groeten met de liter koud water, voeg de bouillonblokjes en laurier toe.
- Zet het deksel op de kookpot en laat 20min koken.
- Zet de kookpot van het vuur. Vis het laurierblad uit de soep en mix de soep glad met een staafmixer.
- Breng de soep op smaak met de zeste, citroen- en sinaasappelsap. (Het is van belang dat je de soep na het toevoegen van de citrusvruchten niet meer laat koken).
- Kruid af met peper en zout.
Smakelijk! 🙂
Silvy