Amphawa – floating market and city of desserts

Het is ondertussen drie weken geleden dat ik naar Thailand vertrok. Wat gaat de tijd toch snel! Ik kan bijna niet geloven dat ik de voorbije twee weken niet meer geblogt heb, maar ik had gewoon geen tijd.  In het Zuiden van Thailand valt gewoon zo veel te beleven! Daarnaaste ben ik naar mijn gevoel ook wel een beetje door het zuiden geraced. Op twee weken deed ik vanaf Bangkok de volgende route: Amphawa – Chumphon – Koh Thao – Koh Pangan – Krabi – Koh Phi Phi – Bangkok. En na drie dagen Bangkok zit ik ondertussen al een week in het Noorden om te bekomen. Even vakantie houden. Ik merkte dat mijn lichaam die haastige en drukke levensstijl in het warme vochtige Thailand net wat minder aankan dan thuis. 🙂 Aan een rustig tafeltje in Chiang Mai, met een goede kop koffie naast m’n laptop, vertel ik jullie dan ook graag over mijn voorbije twee weken in het Zuiden. Beginnende met het fantastisch lekkere Amphawa!

Amphawa floating market juni-16

FLOATING MARKET

Een floating market is een marktje waar de verkopers hun producten verkopen vanop kleine bootjes die door de “straten” varen. In ZO-Azië vind je op verschillende plaatsen zulke marktjes, waaronder in Bangkok. Bangkok heeft verschillende locaties met een floating market, maar Amphawa – op 90km ten westen van Bangkok – heeft de meest authentieke floating market. (Met de minste toeristen!) Als je toch van plan bent om na Bangkok richting het Zuiden te vertrekken is dit een leuke tussenstop om een nachtje te verblijven.  Let wel, de floating market is enkel op vrijdag, zaterdag en zondag. Je kan er het makkelijkst geraken met een minibusje vanaf Victory Monument (Bangkok) voor 80 baht.

Wat deze Floating market zo uniek maakt t.o.v. de ander floating markets rond Bangkok zijn de houten huisjes die op het water staan en de sfeer compleet maken. Je voelt gewoon dat dit een authentiek Thais dorpje is.

Andere floating markets in en rond Bangkok:

  • Damnoen Saduak (90km van Bangkok)
  • Taling Chan (14km van Bangkok)
  • Khlong Lat Mayom (16km van Bangkok)
  • Bang Nam Pheung (25km van Bangkok)

bron

Amphawa floating market juni-9

Amphawa floating market juni-13

Amphawa floating market juni-12
CITY OF DESSERTS

Leuk om te weten voor Foodies, in Amphawa staat het museum voor Thaise desserts. Je leert er alles over de geschiedenis van desserts in Thailand, de gebruikte ingrediënten en technieken. En nog leuker: het volledig gratis. (Open enkel op vrij, zat en zon van 10u -19u) Helaas had ik geen tijd om het museum binnen te gaan. Dus ik heb gewoon genoten van de dessertjes op de markt.

Amphawa floating market juni-22

Amphawa floating market juni-23

Amphawa floating market juni-18

VUURVLIEGJESTOUR

Ook fantastisch om te doen als je in Amphawa bent, is om met een motorboot een toer rond het dorp te maken op de rivier Mae Khong en haar bijrivier Wat Chula. Je kan kiezen of je de toer overdag doet of snachts. Ik raad je aan om voor de laatste optie te kiezen als je er toch voor kiest om een nachtje te blijven. Het is een waar betoverend zicht om de tempels en kleine restaurantjes langs de rivier verlicht te zien. Bovendien zal de stuurman van de boot ook regelmatig stoppen bij bosjes langs de rivier om de vele vuurvliegjes te bewonderen die langs het water leven.

Amphawa floating market juni-21

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.