Bangkok baby!

Eindelijk is het zover! Woensdagochtend om 7u15 ben ik na een tussenstop in Abu Dhabi geland op de luchthaven van Bangkok. Mijn solo-reisavontuur is hiermee officieel begonnen: 6 weken backpacken in Thailand (en … ?), genieten, aan yoga doen en vooral veel proeven van het lekkere eten dat ze hier op alle hoeken van de straat serveren.

Dag 1 werd meteen stevig ingezet. Na aankomst in het hostel ben ik met foodie (kok) en Italiaanse Limburger Alessio meteen de stad ingedoken. We hebben maar liefst 14km rondgewandeld in het moderne gedeelte van Bangkok (oranje cirkel) dat vol staat met torenhoge gebouwen, splinternieuwe winkelcentra, kleurrijke tempels en een prachtige parken.

Bangkok is echt een geweldige stad om Thailand te beginnen verkennen. Het is vrij westers, alles staat overal in het Thais en Engels geschreven, alle bekende winkel(merken) zijn hier te vinden, bijna iedereen spreekt wel een woordje Engels en het openbaar vervoer is top! Wat ik ook geweldig vind aan Bangkok is dat het de ideale stad is om aan de Thaise keuken te wennen. Overal in de stad vind je naast het streetfood ook veel deftige restaurantjes waar de voedselhygiëne net wat hoger is dan op de straat. Voor een newbie als ik die nog niet meteen van de straat durft te gaan eten waren deze kleine zaakjes echt geweldig. Zo at ik in een klein familiezaakje achter het Wat Pho tempelcomplex mijn eerste echte Pad Thai en gefrituurde Thaise spring rolls. Maar mijn foodtrip begon ik toch met onderstaande Thaise snack: gefrituurde banaan en zoete aardappelbolletjes. Heerlijk!!!

Bangkok juni-2

Bangkok juni

Bangkok juni-20

In Bangkok vind je ook echt superhippe (hipster) koffiezaakjes waar ze fantastische koffie, gebak, thaise gerechten en salades serveren. In The Rocket café zijn we zo limonade en een koffie gaan drinken en hebben we wat gegeten. Alessio ging voor een salade met courgette en pompoen en ik nam joke. Joke is eigenlijk een ontbijtgerecht, een beetje zoals havermout, maar dan gemaakt van rijst. De rijst wordt volledig kapotgekookt en geserveerd met een ei, verse koriander, citroengras en wat druppels maggi. Leuk om eens gegeten te hebben, maar geef mij toch maar mijn potje overnight oats.

Bangkok juni-3

Bangkok juni-6

Bangkok juni-5

Bangkok juni-4
Aangekomen in het hostel was ik echt bekaf. Of ik last had van een jetlag? Ik dacht van niet. Om 20u00 kreeg ik een klop van de hamer waardoor ik om 21u00 in mijn bed ben beland en in het midden van de nacht weer klaarwakker werd. Ideaal om de match van de Rode Duivels te kijken! Jammer genoeg was de match niet te bekijken in Thailand… Dan maar terug mijn bed en en ik was erg verrast toen er plots 11u00 op mijn klok stond. Die jetlag is een sluwe gozer.

Dag 2 hebben we ook een volledige dag rondgewandeld, maar dan in het toeristische gedeelte van de stad (groene cirkel). We zijn via Chinatown naar de bloemenmarkt gewandeld en daarna naar het tempelcomplex van Wat Pho. Veel meer hebben we niet kunnen doen want er kwam een grote bui opzetten waardoor we 1,5u hebben moeten schuilen voor de regen. Na de regen zijn we door een heerlijk warme motregen in het donker terug gewandeld naar het hostel en zijn we met enkele hostelgenoten wat gaan drinken in een café.

Bangkok juni-30

Bangkok juni-39

Bangkok juni-36

Bangkok juni-19

Bangkok juni-45

Mijn twee dagen in Bangkok zitten er ondertussen op. Heel bewust heb ik ervoor gekozen er maar kort te blijven omdat ik er nog twee keer naar terugkom.We hebben besloten de komende twee weken richting het zuiden te trekken met de rugzak, onze bagage laten we achter in het hostel en we trekken langzaamaan richting de eilanden met enkele tussenstops in de nationale parken en pittoreske dorpen. Eerstvolgende halte: Amphawa!

Misschien vind je dit ook leuk?

2 Comments

    1. Ja he 🙂 ik heb veel negatiefs over de stad gehoord voor ik vertrok. Maar ik ben er ook helemaal verliefd op geworden. Het hangt er gewoon van af waar in de stad je bent!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.