Gent voor foodies: lekker shoppen

Ben je van plan een citytrip te maken naar Gent te maken om eens lekker te gaan shoppen? Ja? Tof! Maar wat is nu het leukste aan zo’n dag? De lunch en snoepertjes tussendoor natuurlijk! Dat moment dat je even al je zakken met kleren neerzet op een terras om gezellig met je vriendinnen bij te praten. Of dat moment waarop je een klein beetje trek hebt en vind dat je welverdiend mag zondigen omdat je toch zoveel colorieën hebt verbrand met kleren te passen.

Op dat moment moet je dus op zoek naar een leuk zaakje dat 1. niet overloopt van de toeristen, 2. gezellig is en 3. het meest belangrijke: lekkere dingen serveert. Een lastig vraagstuk voor een foodie die niet zomaar een keten, toeristenrestaurant of snackbar wil binnenlopen. En er ligt altijd wel wat druk op je schouders van je vriendinnen want no-way dat jullie eerst 30 minuten gaan rondwandelen op zoek naar het beste zaakje. (I know the feeling girls…)

Net om die reden vind ik het zo handig om van elke stad waar ik naartoe ga vooraf een kaart te maken. Hierop pin ik alle leuke adresjes pin waar ik iets zou kunnen gaan eten of drinken. Dit geeft als voordeel dat, waar ik ook ben, er altijd wel een leuk adresje in de buurt is waar ik naartoe kan gaan en waarvan ik zeker ben dat ik er verwend ga worden met verse producten. Ik doe dit trouwens ook met winkels wanneer ik voor kleren ga shoppen of met bezienswaardigheden wanneer ik op vakantie ben. Ik kijk vooraf wat me interesseert en maak dan mijn eigen, custum kaart met My Maps van Google.

Voor mijn culinaire trip naar Gent had ik dus ook zo’n kaart gemaakt. De blauwe pinnetjes zijn de locaties waar je lekker kan lunchen, een drankje doen of een een opkikkertje eten. Ik stel hieronder alvast de leukste aan je voor. Benieuwd waar de gele pinnetjes voor staan? Lees het hier!

Fetch
Fetch (Kortemunt 7) is een geweldig leuk ontbijt en bruchzaakje. Het is open sinds maart 2016 en je kan er terecht voor organische, lokale en vergemaakte producten. Het zaakje ligt precies een beetje verstopt in een ver hoekje van de Korenmarkt. Het is nog niet zo bekend en dat maakt het net dubbel zo interessant om een keer binnen te springen.
Fetch
(afbeelding van Fetch)

Gent

Julie's House
Elke stad heeft wel zijn zaakje met de beste cupcakes en taarten. In Gent is da niet anders en hoewel Julies House (Kraanlei 13) wat taarten betreft, strijdt met Les Tartes de Françoise is er geen enkele ander zaak die aan haar cupcakes kan tippen. In dit zaakje kan je naast gebak-on-the-go ook lekker ontbijten, brunchen of een heerlijke kop koffie drinken.
Gent-4
Moor & Moor
Bij Moor & Moor (Jakobijnenstraat 7) moet je zijn om even te onthaasten buiten de drukte van het stadscentrum. Deze hippe kruidenierszaak met eigen koffiebranderij bestaat sinds 2015, je koopt er insecten, vegan producten, gepekelde groenten, kwalitatieve pasta en veel meer. Een echte foodie kan hier zeker zijn of haar ding vinden.

Neuf MilleGent-9

Gent-8
Fancy a drink? Als je na het shoppen nog zin hebt om ergens af te sluiten met een hapje en een drankje, ga dan zeker eens langs bij Neuf Mille (Oudburg 54). In deze jonge zaak kan je voor een niet al te hoog budget eten en drinken. – De knappe obers zijn natuurlijk ook mooi meegenomen. Ik at er de menu 9000: asperges met mousseline, tomaat en waterkers + longhaas met rate aardappel, ui en sjalot met een reductie van rode wijn + pavlova van meringue, mandarijn en advocaat. Het voor- en nagerecht waren erg lekker, van het hoofdgerecht was ik best wel teleurgesteld omdat het zo winters was en er gewoon te veel en te grote stukken ajuin inzaten. De zaak heeft een uitgebreide wijnkaart en heerlijke cocktails waar ze zeker voldoende alcohol indoen. Ook een leuk weetje: de zaak heeft een rustig terras aan het water.

Met dank aan Visit Gent.

SaveSave

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.